11/10/2012 | Yazar: Güneş Erdem

Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi Adana’da yeni göreve başlayan Amerikan Konsolosu John Espinoza ile buluştu.

Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi’ne Konsolosluktan Destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çukurova Eşcinsel İnisiyatifi Adana’da yeni göreve başlayan Amerikan Konsolosu John Espinoza ile buluştu.

 
Dışişleri bakanları Hillary Clinton’ın eşcinsel haklarına çok önem verdiğini ve konsolosluklarının bulunduğu bölgelerdeki hak mücadelesi veren eşcinsel grupları desteklenmesini istediğini vurguladı.
 
2 sene önceki Amerikan konsolosu Daria Darnell’in Çukurova Eşcinsel İnsiyatifi’ne yaptığı ziyarete iade-i ziyaret anlamı da taşıyan buluşma önceki gün konsoloslukta gerçekleşti.
 
Görüşme sırasında yeni konsolos ile birlikte konsolosluk Kültür ve Eğitim Koordinatörü Çiğdem Müderris de hazır bulundu.
 
LGBT (Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans) bireylerin sorunlarının anlatıldığı görüşme boyunca bilgi alışverişinde bulunan İnisiyatif üyeleri, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği konusunda Üniversite Kampüsünde yapılması planlanan eğitim projesi hakkında da bilgi verdi, destek sözü aldı. Proje ile yakından ilgilenen Espinoza, projenin hayata hemen geçmesini, oldukça iyi sonuçlar alınacağına inandıklarını belirtti.
 
Çukurova bölgesinde yapılacak eşcinsel etkinliklerine de katılmaktan onur duyacaklarını belirten yetkililer, güvenlik konusunda da ellerinden gelen desteği göstereceklerini söyledi.
 
Kendileri için eşcinsel haklarının insan hakları olduğunu vurgulayan yetkililer, desteklerinin her zaman süreceğinin altını çizdi.
 
Kaos GL’ye toplantıyı değerlendiren İnisiyatif üyelerinden Buket Soner, “Toplantı düşündüğümüzden de verimli geçti. Oldukça ilgilendiler, desteklerin devam edeceğini belirttiler.” diye konuştu.
 

Etiketler: yaşam
İstihdam