07/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul’un dijital ortamda gerçekleştirdiği Cumartesi Sohbetleri yaz arasının ardından geri dönüyor: LGBTİ+’lar bu hafta barınma deneyimlerini konuşacak.

Cumartesi Sohbetleri’nde bu hafta: Barınma deneyimleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği’nin dijital ortamda gerçekleştirdiği deneyim ve bilgi aktarım etkinliği olan Cumartesi Sohbetleri, iki aylık yaz arasının ardından geri dönüyor.

Bu haftaki sohbette barınma deneyileri konuşulacak. 11 Eylül Cumartesi günü saat 20:00’de gerçekleşecek sohbetti dernek şöyle duyurdu:

“Özleştik lubunya! Bu hafta Cumartesi Sohbetlerin’de barınma deneyimlerimizi konuşacağız. Nerede ve kimlerle yaşıyoruz? Kimimiz yaşam alanımızı partnerimizle, ailemizle, arkadaşlarımızla paylaşırken kimimiz yalnız yaşıyoruz. Yaşadığımız evde veya mahallede kendimizi ne kadar güvende ve özgür hissedebiliyoruz? Ev veya ev arkadaşı arama süreçlerinde ne gibi zorluklarla karşılaşıyoruz? Yaşadığımız kent büyük bir hızla dönüşürken, nefes alma ve karşılaşma alanları daralırken lubunyalar olarak bu değişimden nasıl etkileniyoruz? Kimimiz hayatının bir döneminde kimimiz hala evsizliği deneyimleyebiliyor. Evsizlik sürecinde yaşamımızı nasıl sürdürüyoruz, destek mekanizmalarına ulaşabiliyor muyuz ya da ulaştığımızda nelerle karşılaşıyoruz? Gelin hep beraber cumartesi sohbetlerinde konuşalım.”

Nasıl katılacağız?

Etkinliğe katılmak için lambda@lambdaistanbul.org'a “Cumartesi Sohbeti” konulu bir e-posta atabilirsiniz. Dernek katılım linkini e-posta yollayanlara iletecek.


Etiketler: yaşam
İstihdam