15/12/2023 | Yazar: Kaos GL

Lambdaistanbul’un Cumartesi Sohbetleri’nde lubunyalar bu hafta “Gitmek mi? Kalmak mı?” soruları üzerine sohbet edecek.

Cumartesi Sohbetleri’nde bu hafta: “Gitmek mi? Kalmak mı?” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Mor, mavi, yeşil, sarı gibi renkler pastel bir tonda arka planda yer alıyor. Görselde ellerinde çanta ve valizleri, başlarında ise şapkalarıyla arkası dönük şekilde duran dört figür var. Sağ üstte küçük bir puntoyla “16 Aralık 2023, Cumartesi, 20.00, Çevrimiçi”, sol altta “Konu: Gitmek mi? Kalmak mı?”, orta en altta “@lambdaistanbul yazıyor. 

Lambdaistanbul LGBTİ+ Derneği’nin 2021 yılında sona eren deneyim ve bilgi aktarım etkinliği olan Cumartesi Sohbetleri geçtiğimiz ay geri döndü.

Bu haftaki sohbette “Gitmek mi? Kalmak mı?” soruları üzerine konuşulacak. 16 Aralık Cumartesi günü saat 20:00’de çevrimiçi ortamda gerçekleşecek etkinliği dernek şöyle duyurdu:

“Bu ülkede yaşanır mı? Peki ya çekip gitmek kolay mı? Burada hala güzel günlerin umudu var mı? Geride kalanlar varken kendini kurtarmak yeter mi? Başka bir yere alışmak, kök salmak zor değil mi? Ama buraya zaten ne kadar bağlıyız ki?

Gidenler, gidecekler, gidip de dönenler, gitmeyecekler, gidemeyecekler, kararsızlar; birçoğumuzun bunları konuşmaya ihtiyacı var. Geçmişle gelecek, aidiyetle özgürlük, bilinenle bilinmeyen arasında gidip gelirken, duygular ve düşünceler arasında kaybolurken gelin bunları beraber konuşalım.

Tek doğruyu aramadan, hayır öyle değil demeden, içimizi dökmek, sesli düşünmek, diğer lubunyaları dinlemek için gelin sohbet edelim.”

Etkinliğe katılmak için buradan kaydolabilirsiniz. Çevrimiçi buluşma alanı linki kaydolanlara iletilecek.


Etiketler: yaşam, etkinlik duyuru
İstihdam