10/02/2012 | Yazar: Kaos GL

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valiler Toplantısı için Ankara’da bulunan 81 Vali ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Gül: ‘Kimse Kendini Ötekileştirilmiş Hissetmemeli’ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Valiler Toplantısı için Ankara’da bulunan 81 Vali ile bir araya geldi.
 
Gül, valilerin illerinde iş insanları ile yakın ilişki içinde olmaları gerektiğini belirterek her valinin illerde orkestra şefi olduğunu söyledi.
 
Gül ülke genelinde ekonominin iyi bir performans sergilediğinin altını çizerek "Su akarken herkes her il testisini doldursun. Önemli meselelerinizi çözün. Önemli yapılarınızı altyapı meselelerinizi halledin" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül eğitim konusunda da valilere önemli görevler düştüğünün altını çizdi. Valilerden illerinde öğretmenlerle yakından ilgilenmelerini isteyen Gül, güvenlik konusuna da değindi. Güvenliğin olmadığı yerlerde geri kalan hiçbir şeyin önemli olmadığını belirten Gül "Halkın serbest şekilde sokağa çıkmasını sağlamak devletin en öncelikli görevidir" dedi.
 
Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının asli vatandaş olduğunun da altını çizen Cumhurbaşkanı Gül "Bazı illerimizde farklı diller konuşulmakta, farklı inançlar söz konusudur. Bütün bunlar bir Türkiye gerçeğidir. Bütün bunları sahiplenmek ve hepsi de bu ülkenindir demek hepimize büyük bir görev olarak düşmektedir. Bunu illerinizde siz yapacaksınız? Hiç kimse kendisini öz yurdunda garip hissetmemesi gerekir. Hiç kimsenin itilmiş kakılmış hissetmemesi gerekir. Veya bugün çok kullanılan tabirle kimse kendisini ötekileştirilmiş hissetmemesi gerekir" diye konuştu.

Etiketler: yaşam
İstihdam