06/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Fahrettin Altun, “Özgürlük ve hoşgörü gibi kavramların eşcinsellik propagandası için yozlaştırılmasına, bu yolla ailelerimizin ve çocuklarımızın hedef alınmasına kesin olarak karşı çıkıyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı’ndan homofobik nefret söylemi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi’nde protestolar hakkında “azgın azınlık” diyen, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün kapatıldığını herkesten önce sosyal medyadan duyuran, 2020 Onur Haftası’nda LGBTİ+’ları hedef alan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, bir kez daha eşcinselleri hedef aldı.

Altun, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının destekleriyle Anadolu Yayıncılar Derneğince, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen Dijital Dünya Çalıştayı'nın açılışında konuştu. 

Altun konuşmasının bir bölümünde homofobik nefret söylemiyle eşcinselleri hedef gösterdi:

“Aynı şekilde, özgürlük ve hoşgörü gibi kavramların hiçbir şekilde eşcinsellik propagandası için yozlaştırılmasına, bu yolla ailelerimizin ve çocuklarımızın hedef alınmasına kesin olarak karşı çıkıyoruz. Vatandaşlarımızı her türlü aşırılıktan korumak devletin başlıca görevidir. Bu tür çirkinliklerin özellikle gençlere normal bir şey gibi sunulması, toplumsal düzenimize ve milletimizin asil karakterine yapılmış bir saldırıdır. Bugün bu konuda birilerine hoş görünmek için en ufak taviz verilmesi, gelecekte çok daha ciddi sorunlarla karşılaşmamıza neden olacaktır. Buna izin vermiyoruz, vermeyeceğiz.”


Etiketler: insan hakları, medya, yaşam, nefret suçları, siyaset
nefret