01/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Cyborg Queer, LGBTİ+ hareketinde dijitalleşmeye katkı sunmak için yola çıkıyor.

Cyborg Queer geliyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Pandeminin ardından çevrimiçine taşınan hayatlarımıza ve aktivizme dikkat çeken Cyborg Queer çalışmalarına başladığını duyurdu.

LGBTİ+ hareketinde dijitalleşmeye katkı sunma amacıyla yola çıktığını söyleyen Cyborg Queer, çevrim içi paneller, atölyeler, partiler ve hatta yürüyüşlerin gerçekleştiği bu dönemde dijital güvenli alanlar yaratmak ve gündelik alanları da dijital araçlarla güvenli hale getirmek istediğini söylüyor.

Cyborg Queer’in tanıtım yazısı şöyle:

“Cyborg Manifesto, cyborg kültüründe gerçekleşen üç kırılmadan bahseder. Bu üç kırılmayı şöyle açıklayabiliriz; İnsanlar ve hayvanlar arasındaki sınır, organik ve makine arasındaki sınır ve fiziksel olanla olmayan arasındaki sınır kırılıyor. cyborg queer ekibi olarak, sınırların kırılmasından konuşmak oldukça hoşumuza gitti. Diğer pek çok cyborg queer ile birlikte sınırları tanımamanın ve hatta bozmanın verdiği zevki, kendimizi ve bizi sınırlandıran her şeyi yeniden kurgulamanın ve inşa etmenin sorumluluğunu paylaştığımızı hissettik.

Cyborg yaratıkların halka açık veya özel karşıtlığına göre şekil almaması, cyborg queerler olarak bizlerin pozisyonunu da iyi ifade ediyor. Açıl ya da açılma, açık ya da kapalı, kamusal ya da özel, atanan sınırlara boyun eğmiyoruz.

Böylece aldığımız ilham ile birlikte, bağımsız ve şugarmekanlar ekibinde örgütlü LGBTİ+ aktivistleri olarak CYBORG QUEER adını verdiğimiz bir proje sürecine başladık. “Dijitalleşen dünyada biz lubunyalar neredeyiz, ne söylüyoruz, nasıl var oluyoruz? Güvenli alanları sürdürmenin ve var etmenin alternatif yolları neler olabilir?” sorularına kafa yoruyor, bir araya gelişimizin aktığı yönde üretiyoruz.

Emeğimiz, enerjimiz, motivasyonlarımız yettiğince devam etmek istiyoruz.”

Cyborg Queer neler yapacak?

Cyborg Queer ürettikleri içeriklerde hem kendi fikirsel süreçlerine dair tartışma alanları yaratmayı hem de LGBTİ+ hareketin diğer gündemlerini desteklemeyi amaçlıyor. Bu kapsamda ilk olarak, Cyborg Queer ekibinden Alberto’nun moderasyonunda gerçekleşen “Öz Savunma” forumunu video olarak paylaştı.

Aynı zamanda şugarmekanlar olarak bilinen LGBTİ+’lar ve herkes için güvenli alan ağının, mekanlara dönük düzenlediği eğitimlerin içerikleri de dijitalleşiyor. Podcast ve video olarak yayımlanması planlanan serinin ilk iki podcasti olan “Güvenli Alan” ve “Tuvalet” Cyborg Queer tarafından şugarmekanlar hesabında yayımlandı.

Diğer içerikler de mekanları güvenli alanlar haline getirmeyi amaçlayan müşteriler, çalışanlar, işletmeciler ve diğer herkes için önümüzdeki günlerde yayımlanacak.

Ekip aynı zamanda LGBTİ+ hareket tarafından gerçekleştirilen dijital etkinliklere dönük yaşayan ve etkileşimli bir arşiv de oluşturma hazırlığında.

Cyborg Queer’i YouTube’da takip etmek için burayı, etkinliklerini öğrenmek içinse burayı takip edebilirsiniz.

 


Etiketler: yaşam
nefret