28/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

‘Daha İyi Olacak’ dizimizin 5. Konuğu Hüseyin. Hüseyin, yaşadığı tüm olumsuzlukları sineye çekmek ya da bunlara daha ‘uslu’ bir cevap vermek yerine bir tür ‘intikam’ seçiyor.

Daha İyi Olacak – Hüseyin’in İntikamı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Daha İyi Olacak” dizimizin 5. Konuğu Hüseyin. Hüseyin, yaşadığı tüm olumsuzlukları sineye çekmek ya da bunlara daha “uslu” bir cevap vermek yerine bir tür “intikam” seçiyor. Sizler de başkalarına umut vereceğini düşündüğünüz, zorluklara göğüs gelme hikâyelerinizi omer@kaosgl.org adresine gönderebilirsiniz.
 
İşte Hüseyin’in hikâyesi: 
 
Benim derdim insanları rahatsız etmek, bunu yapmak için her zaman gerekçelerim oldu. On beş yaşında kazanıp on altısında terk ettiğim denizcilik lisesi, sonrasında eğitim aldığım düz lise, 2 üniversite 3 farklı bölüm bunların hepsi kim olduğumu bilmediğim zamanlarda yaşadığım sıkıntıların sebepleri. En sonunda bir lisans programından mezun olup Türkiye’nin en büyük devlet bankasında çalışıyorum. Çalışıyorum ama rahat durmuyorum. Şube müdürümüz dâhil 20 kişiden oluşan çalışma arkadaşlarım benim eşcinsel olduğumu biliyorlar. Hasta ruhlu biri olduğum için öncelikle tepki almak sonra da onları rahatsız etmek adına birçok eylem gerçekleştirdim. Öncelikle eşcinsel olduğumu açıkladım yeterli tepkiyi göremeyince erkek arkadaşımı bankaya getirip öğlen yemeklerine çıktım abarttıkça abarttım. Çünkü bunlar için gerekçelerim vardı. On beş yaşındaydım, çocuk sayılabilecek bir yaşta. İşte o zamanlar çocukların ne kadar acımasız olabileceğini gördüm. Üniversite hayatım boyunca cinsel kimliğimi nerdeyse hiç saklamadım ki bu bana araştırma görevlisi kadrosunu kaybetmeme mal oldu. Ben de oyunu kuralına göre oynayıp iyi bir yere kapak atana kadar heteroseksüel görünmenin sorun olmayacağını düşündüm. Öyle de oldu. İyi bir pozisyona yerleştikten sonra çalıştığım kurumun bana bahşettiği paracıkları gey barlarda, erkek arkadaşlarımla yurt dışındaki eşcinsel onur yürüyüşlerinde harcadım yedim. Canıma da değsin. Şimdilerde yüksek lisans yapıyor bir yandan da 2013 ÖSYS’ye hazırlanıyorum. Şimdi kendimden çok emimin ve kazanıp gideceğim üniversitede 18 yaşında, geçmişte bana yapılanların intikamını alacağım. Bir kişiyi bile rahatsız edebilirsem ne mutlu bana. Son olarak benden daha genç arkadaşlara şunu ilave etmek istiyorum:
 
Korkmayın, sevmekten korkmayın. Cesur olun. Kimsenin size zarar vermesine izin vermeyin. Emin olun bizlerden daha güçlü değiller. Hatta çok daha zayıflar.
 
“Daha İyi Olacak” Tanıtım ve Çağrısı
Önceki Konuklarımız
Gaziantep’ten Eyüp Yılmaz: http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=12146

Maria Puder: http://www.kaosgl.com/sayfa.php?id=11847 


Etiketler: yaşam
İstihdam