24/07/2020 | Yazar: Kaos GL

Başvuruya açılan “Güçlenme Pratikleri: Dayanıklılık Geliştirme Programı” LGBTİ+ hakları ve toplumsal cinsiyet aktivist, sanatçı ve hak savunucuları için geliştirildi.

“Dayanıklılık Geliştirme Programı”na başvurular başladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

LGBTİ+ hakları ve toplumsal cinsiyet aktivist, sanatçı ve hak savunucuları için geliştirilmiş üç günlük online eğitim serisi “Güçlenme Pratikleri: Dayanıklılık Geliştirme Programı”na başvurular başladı.

14-16 Ağustos arası gerçekleşecek programa başvurmak için 4 Ağustos Salı gününe kadar burada yer alan formu doldurmanız gerekiyor. Oyun yazarı Ebru Nihan Celkan ve Eğitimci Alexa Rani Schmid’in katkılarıyla gerçekleşecek olan program 20 kişiyle sınırlı ve ücretsiz gerçekleşecek.

“Zorlukları eğip bükerek yaşam alanları açıyoruz”

Fransız Büyükelçiliği’nin desteği ve Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen “Güçlenme Pratikleri: Dayanıklılık Geliştirme Programı”nın çağrı metni şöyle:

“’Dünya bir krizin içinde ve bu uzun zamandır böyle’ sözleriyle trans aktivist ve yazar Kai Cheng Thom içinde bulunduğumuz pandemi süreciyle su yüzüne çıkan krizin görünmeyen yanını da işaret ediyor. LGBTİ+ hakları ve toplumsal cinsiyet alanlarında çalışan aktivistler, sanatçılar ve hak savunucuları olarak birçoğumuz krizlere yabancı değiliz. Çoğu zaman kriz ortamları içerisinde imkanlar yaratıyoruz. Zorlukları eğip bükerek yaşam alanları açıyoruz. Bir yandan da soruyoruz: Bu alanların sürekliliğini sağlamak nasıl mümkün? Yürüttüğümüz farkındalık çalışmalarını ne kadar özümseyip hayata geçirebiliyoruz? Gelişen farkındalık bir dönüşüme eviriliyor mu? Dönüşüm için gerekli dayanıklılığa sahip miyiz? Dayanıklılığımızı nasıl geliştirebiliriz?

“Bu çalışma bugünün nabzıyla bugünün ihtiyaçlarını değerlendirirken doğdu. Güçlenme Pratikleri: Dayanıklılık Geliştirme programında hikâye anlatımı ve hareket pratikleri aracılığıyla ne tür dayanıklılık pratiklerinden beslendiğimizi keşfedeceğiz.

“Fransız Büyükelçiliği’nin desteği ve Şiddetsizlik Eğitim ve Araştırma Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen Güçlenme Pratikleri: Dayanıklılık Geliştirme Programı, LGBTİ+ hakları ve toplumsal cinsiyet alanında çalışan ve düşünen aktivist, sanatçı ve hak savunucuları için geliştirilmiş üç günlük online eğitim serisidir. Bu vesileyle, korona günlerinde açılan mesafeyle yan yana gelemesek de birlikte düşünüp yaratabileceğimiz dijital bir beraberliğe sizi davet ediyoruz.

Tüm detaylar için burayı ziyaret edebilirsiniz.

 


Etiketler: yaşam
İstihdam