17/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Kuir Kıbrıs’ın Dayanışma Hattı hakkında bilgilendirici “Dayanışmayı Seçin, Yalnızlığı Değil” broşürü dijital ortamda yayında.

“Dayanışmayı Seçin, Yalnızlığı Değil” broşürü yayında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kuir Kıbrıs Derneği’nin Kaos GL Derneği işbirliğiyle yürüttüğü “Sömürüden Özgür LGBTİ+ (HAYAT)” Projesi kapsamında hazırladığı ““Dayanışmayı Seçin, Yalnızlığı Değil” broşürünü, çevrimiçi olarak erişilebilir hâlde yayınladı. Derneğin 2017 yılından bu yana yürüttüğü Dayanışma Hattı ile ilgili bilgilendirme kitapçığı, COVID-19 pandemisinin ardından web sitesinde yayınlanan ilk broşür oldu.

Dayanışma Hattı; lezbiyen, gey, biseksüel, trans ve artıların (LGBTİ+’ların) ve yakınlarının, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğine ilişkin ve eğitim, çalışma hayatı, aile, barınma, sağlık, açılma, cinsel sağlık, askerlik vb. alanlardaki soruları yanıtlamayı amaçlıyor. Broşür; Dayanışma Hattı’nın tarihçesi ve verilen kılavuzluk hizmetleri hakkında bilgi vermenin yanında hattın çalışma prensipleri, hizmet koşulları ve gizlilik ilkeleri konularında da bilgi aktarıyor.

Broşürde ayrıca Kuir Kıbrıs Derneği’nin yürüttüğü Sömürüden Özgür LGBTİ+ (Hayat) ve Renklerin Çeşitliliği Projeleri kapsamında ücretsiz olarak sağlanan psikososyal, hukuki ve sosyal hizmet servisleri hakkında detaylı bilgiye yer veriliyor.

“Dayanışmayı Seçin, Yalnızlığı Değil” broşürüne buradan ulaşabilirsiniz.

Sömürüden Özgür LGBTİ+ (HAYAT) Projesi hakkında

“Lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks ve artıların (LGBTİ+), sömürüden özgür olabileceği bir Kıbrıs” sloganıyla yola çıkan Sömürüden Özgür LGBTİ+ (HAYAT) Projesi, Kıbrıs’ın kuzey kesiminde insan ticaretine maruz kalan LGBTİ+’ların mücadelesine katkı sağlamayı amaçlıyor. Mayıs 2019’da başlayan ilk iki yılını tamamlamak üzere olan proje kapsamında, “Cinsel Yolla Bulaşan Enfeksiyonlar”, “Dayanışma Hattı” ve “HIV & AIDS” alanlarında 3 farklı bilgilendirici broşür ve seks işçiliği üzerine el kitapçığı yayınlandı. 


Etiketler: sosyal hizmet
İstihdam