11/10/2020 | Yazar: Seyhan Arman

Denise Türkan’ın başrolde olduğu Others filmi New York Bushwick Festivali’nde gösterilecek.

Denise Turkan’ın filmi Bushwick festivali yolcusu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Olacak O Kadar programından da hatırlayacağımız Türkiyeli trans kadın oyuncu Denise Turkan 2011 senesinde yerleştiği ABD New York’ta başarılı isler yapmaya devam ediyor.

Bugünlerde 2018 Haziran ayında cekilen yönetmenliğini Grace Rex in yaptığı ve “gerçeküstü kısa hikayeler” olarak tanımladığı Others (Diğerleri) isimli sinema filminde Denise Turkan başrolü 10 yaşındaki oyuncu Heaven McCoy ile paylaşıyor. Denise Turkan küçük bir kız çocuğu ile ruhani bağlantısı olan hayali bir karakteri canlandırdığı kısa metrajlı sinema filminin, New York'un en önemli film festivallerinden biri olan Bushwick film festivaline davet edilmesinin ardından filmin festivaldeki gösterimi için gün sayıyor.

“Oyuncu olarak kendimi daha da geliştirmemi sağladı”

Başarılı oyuncu çok az diyalog kullanarak, daha çok görüntüye ağırlık verilen film ile ilgili olarak şöyle diyor:

“Bu tarz bir projede farklı bir teknikle çalışmak, bir oyuncu olarak kendimi daha da geliştirmemi sağladı ve aslında sinemada beden dilinin konuşma dilinden daha önemli olduğunu bir kez daha hissettirdi. Her ne kadar İngilizceyi konuşuyor olsak da aslında yabancı bir ülkede kendi anadilinden farklı bir dille oyunculuk yapmak bazen sınırlarımızı zorlamamıza neden oluyor. Yani role girdiğimizde bir de dili düşünmek zorunda kalıyoruz.”


Etiketler: kültür sanat, yaşam, dünyadan
İstihdam