17/04/2013 | Yazar: Kaos GL

Hayvan hakları savunucuları, turizm sezonunda Antalya’nın Çıralı ve Olimpos beldelerinde yapılan hayvan katliamlarını protesto edecekler.

Deniz-Kum-Güneş Hayvan Katliamına Dönüşmesin Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Hayvan hakları savunucuları, turizm sezonunda Antalya’nın Çıralı ve Olimpos beldelerinde yapılan hayvan katliamlarını protesto edecekler.
 
Olimpos’ta Ekim ayından itibaren ormanlık alana bırakılan zehirli yiyecekleri yiyen çok sayıda köpek, kedi ve tavuğun ölmesi üzerine hayvan hakları savunucuları zehirlenmelerinin önüne geçmek için suç duyurusunda bulundu. Pek çok dernek, Dostluk Gemisi Derneği’nin başlattığı imza kampanyasına destek verdi.
 
Para Gelecekse Hayvanlar Ölebilir!
Yeryüzüne Özgürlük Derneği de hayvan katliamlarının cezasız kaldığını, insanın doğayla ilişkisinin maddî çıkarlar temelinde şekillendiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:
 
“Türk Ceza Kanununda ve 5199 sayılı Hayvanları Koruma Yasasında hayvanların can değil mal olarak görülmesi ve de hayvanlara karşı işlenen suçların Kabahatler Kanunu dahilinde değerlendirilip idarî para cezaları ile geçiştirilmesi en büyük yasal boşluk olsa da yaşam biçimlerimizdeki, insan kültüründeki boşluk, tepkisizlik daha vahim. Eğer işin ucunda ekonomik bir kazanç varsa, hayvanlara yapılanlar çok kolay meşrulaştırılabiliyor. Bu yüzden insanın doğayla kurduğu ilişkisi eleştirilmeli ve toplumsal dönüşüm için doğayla bütünleşik yaşamın adımları atılmalı.”
 
Bölgede yaşayan Erdem Şenyer “3 yıldır Çıralı’da yaşıyorum, 3 köpeğim de zehirlenerek öldürüldü,” dedi. Nejla Öztürk ise, 5 yıldır Çıralı’da yaşadığını ve son 5 ayda 3 kez toplu zehirlenme olduğunu belirterek suçluların bulunmasını istedi.
 
Ne Zaman? 21 Nisan Pazar, Saat 14:00’da.

Nerede? Olympos. 


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam