03/07/2018 | Yazar:

​Denizli LGBTİ+ ve Aileleri, haftasonu gerçekleştirdikleri onur haftasını hedef gösterenlere, “Ne yanlışız ne de yalnız” dedi.

Denizli LGBTİ+ ve Aileleri’nden nefrete yanıt: Ne yanlışız ne de yalnız! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Denizli LGBTİ+ ve Aileleri, haftasonu gerçekleştirdikleri onur haftasını hedef gösterenlere, “Ne yanlışız ne de yalnız” dedi ve mücadele çağrısını yineledi.

2. Denizli Onur Haftası, 30 Haziran – 1 Temmuz tarihleri arasında yapıldı. LGBTİ+ hakları, queer teori, hayvan hakları, mülteci LGBTİ+’ların sorunları gibi oturumlarla dolu dolu iki gün boyunca homofobi ve transfobiye karşı mücadele yöntemleri tartışıldı.

AGD’den nefret söylemi

Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi ise Denizli Onur Haftası’nı hedef gösterdi. mihraphaber.com sitesine açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Denizli Şubesi Tanıtım ve Medya Komisyon Başkanı Ekrem Çetin, LGBTİ+’lar için “hastalığa kapılmış sapkınlar” ifadelerini kullanarak nefret söyleminde bulundu. Çetin, 27 Haziran’da yayınlanan haberdeki demecinde, “Bu sapkınlar, 30 Haziran 1 Temmuz tarihleri arasında Denizli’de düzenleyecekleri faaliyetlerle yine ahlaksızlık kusmaya hazırlanıyor” diyerek nefretini sürdürdü.

mihraphaber.com’un yayınladığı haberde LGBTİ+’lara ilişkin önyargı ve nefreti körükleyen bir dil kullanıldı.

“Vardık, varız, var olacağız!”

Etkinlikleri düzenleyen Denizli LGBTİ+ ve Aileleri Grubu, Çetin’in bu nefretine ilişkin, “Ne yanlışız ne de yalnız. Yandaş basın yayın organlarıyla karalamaya çalışsanız da bizleri şiddet unsuru haline getirip toplum dışına itmeye çalışsanız da buradayız. Vardık, varız, var olacağız ve onurlu hak mücadelemize daha da büyüyerek devam edeceğiz” dedi.

Denizli Onur Haftası nasıl geçti?

Öte yandan 30 Haziran’da başlayan Denizli Onur Haftası geniş bir katılımla 1 Temmuz’da sonlandı. İki gün boyunca homofobi, bifobi ve transfobi karşıtları panel ve atölyelerde bir araya geldi.

İlgili haberler:

Denizli Onur Haftası başladı: Beni adımla çağır!

Denizli Onur Haftası: Queer hareketten teoriye…

Denizli Onur Haftası’nda “mülteci LGBTİ+ olmak” konuşuldu

 


Etiketler: insan hakları, nefret suçları
İstihdam