05/07/2016 | Yazar: Berrin Dede
Denizli LGBTİ ve Aileleri yoluna iki ayrı oluşumla devam edecek. ‘Denizli LGBTİ’ ve ‘Denizli LGBTİ Aileleri Grubu’ ortak mücadeleyi sürdürecek.
Denizli LGBTİ ve Aileleri yoluna iki ayrı oluşumla devam edecek. “Denizli LGBTİ” ve “Denizli LGBTİ Aileleri Grubu” ortak mücadeleyi sürdürecek.
Denizli LGBTİ ve Aileleri oluşumu artık yollarına “Denizli LGBTİ” ve “Denizli LGBTİ Aileleri Grubu” olarak devam edecek. Her iki oluşum da ortak mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.
“Denizli LGBTİ ve Aileleri Grubu”, Denizli ve Ege Bölgesi'nde yaşayan LGBTİ bireylerinin kendilerini kabul ve ailelerine açılım süreçlerinde sosyal destek olmak amacıyla çalışacak.
Daha öncesinde 2 yıllık oluşum tecrübelerinden de yola çıkarak aile grubunun ayrı bir oluşum olmasının gerektiğini düşünerek, bir bölünmeden çok bu mücadelede farklı rolleri bölüşmeyi seçen oluşum bugünden itibaren sadece Denizli'deki değil, tüm Ege bölgesinde yaşayan LGBTİ bireylerine ve ailelerine sosyal destek sağlamayı amaçlıyor.
“Denizli LGBTİ Aileleri Grubu”
Aile Grubu “Biz Kimiz? Neler Yapıyoruz?” başlıklı bir bildiri yayınladı. Bildiride yer alan maddeler şöyle:
“1. Kendini LGBTİ olarak tanımlayan bireylerin kendilerini kabul süreçlerinde yardımcı olmak, birbirleri ile olan dayanışmalarını artırmak, toplumda yalnız olmadıklarını hissettirmektir. Üniversiteden öğretim görevlilerini ve öğrencilerini, değişik toplum gruplarını her hafta düzenli yaptığımız toplantılarımıza çağırmaktayız. Toplumun küçük bir örneği ile karşılaşan LGBTİ bireyi, burada kendi hislerini, duygularını anlatarak topluma kabulünün ilk örneğini deneyimlemektedir. Her toplantıda LGBTİ bireye sahip bir anne/babanın olması da, kendi cinsel kimliğini/yönelimini ilk kez toplumla paylaşan bireye, ailesine açılma konusunda destek olmaktadır.
2. Her toplantıda katılımcılar, isteğe bağlı olarak cinsel yönelimini/kimliğini diğerleri ile paylaşmaktadır. Bu sayede heteroseksüellik gibi eşcinsellik ve transeksüelliğin yanlış veya hastalık olmadığını kendisi deneyimlemektedir. Her toplantıda cinsel kimlik/yönelimler hakkında bilgi paylaşımı yapılmaktadır. Bu paylaşımlarda LGBTİ bireylerin de toplumun diğer bireyleri gibi cinsel kimlik/yönelim hakkında bilgi sahibi olmadığı görülmüştür. Toplantılarımıza katılan bireylerin yaş ortalamasının 18-20 yaş arası olduğu düşünülürse, bu bilgilendirmeler LGBTİ bireylerin kendilerini tanımada, tanımlamada ve topluma kendilerini ifade etmede yardımcı olmaktadır.
3. Toplantılara katılıp özgüveni artan bireylerin aileleri ve topluma açılmaları daha kolay olmaktadır. Eğer istenirse açılan bireyin ailesi ile görüşülerek bu sıkıntılı süreçte sosyal destek sağlanmaktadır. Yapılan aile ziyaretine meslek sahibi, toplumda statü sahibi, ailesi tarafından destek gören LGBTİ bireylerde katılabilmektedir.
4. Grubumuz homofobi, transfobi, bifobi ile mücadele etmek amacı ile özellikle Üniversitesite, Kamu Kuruluşları, sendikalar, Sivil Toplum Örgütleri ile birlikte seminer, bilgilendirme toplantısı, film gösterimi gibi faaliyetler organize etmektedir.
5. Denizli küçük bir şehir olduğu için grubumuzu oluştururken, LGBTİ bireyleri ve ailelerinin bir arada örgütlenmesini uygun gördük. Daha önceki oluşumumuzun iki yıllık tecrübesinde de ailesine açık olan, ailesinin desteklediği bireylerin toplumda daha kendine güvenli olduğunu, hak mücadelesine ailesi ile birlikte katılmasının hem aile ilişkilerini, hem toplumla ilişkilerini zenginleştirdiğini deneyimledik.
6. Toplantılarımızın herkese açık olması, sadece LGBTİ bireylerin değil diğer gruplarında cinsel kimlik/yönelim, toplumsal cinsellik hakkında bilgilenmesini sağlamakta, her iki grup içinde ön yargıları yıkmada daha etkili olmaktadır.”
Etiketler: yaşam