21/01/2013 | Yazar: Kaos GL

7. İstanbul Deri Moda Fuarı, kapanış gününde (19 Ocak Cumartesi) hayvan özgürlüğü aktivistlerince protesto edildi

Deri ve Kürk Fuarı Protesto Edildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
7. İstanbul Deri Moda Fuarı, kapanış gününde (19 Ocak Cumartesi) hayvan özgürlüğü aktivistlerince  protesto edildi
 
TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenen ve 30 ülkeden 343 firmanın katıldığı "7. İstanbul Deri Moda Fuarı", kapanış gününde (19 Ocak Cumartesi) hayvan özgürlüğü aktivistlerince  protesto edildi. Yoğun yağışa rağmen eylemlerini sürdüren kürk ve deri karşıtları; "Kürk ve deri yüzde yüz cinayet", "Ceset fuarı", "Zulüm hiç bu kadar şık olmamıştı" yazılı pankartlar açarak "TÜYAP bugün kan kokuyor", "Katletme, sömürme, cinayet işleme", "Doğaya zehir saçılıyor" "Hayvanlar öldürülüyor", "Ceset fuarına hoş geldiniz" şeklinde sloganlar attı. 
Deri ve kürk endüstrilerinin hayvana-insana-doğaya verdiği zarara karşı çıkmak için orada bulunduklarını ve bu endüstri kapanmadıkça tkip edeceklerini bildiren hayvan özgürlüğü aktivistleri şu açıklamayı yaptı:
 
“Bu yıl 7’ncisi düzenlenen ’Uluslararası Kürk ve Deri Fuarı’nı protesto etmek amacıyla buradayız. Çünkü hayvanlardan gasp edilerek elde edilen deri ve kürkleri sergileyen firmalar, endüstriyel kapitalizm yüzünden dünyanın dört bir yanında her dakika hayvanları katlediyor ve bu zulüm üzerinden para kazanıyor. Bu endüstrinin ana kaynağı endüstriyel kürk çiftliklerinde daracık, kirli kafesler içinde üst üste istiflenerek, aç susuz, hasta, kör, kırık bacak ve yaralı uzuvlarla yaşamaya mahkûm edilen ve cehennemi aratmayan çiftliklerde yetiştirilen hayvanlar, seri üretilip seri katlediliyorlar. Bunların artık durmasını istiyoruz.”
 
Bağımsız Hayvan Özgürlüğü Aktivistleri, Yeryüzüne Özgürlük Derneği, Kürke Hayır Platformu, Ergene İnisiyatifi ve Vegan Özgürlük Hareketi’nin katılımıyla gerçekleştirilen protesto sonrasında kürk üretiminin neden olduğu hayvan katliamı hakkında broşür ve etiket dağıtıldı.

Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam