28/03/2014 | Yazar: Loren Elva

Dersim’de Devrimci Güç Birliği’nin seçim mitingine LGBTİ örgütü Roştîya Asmê de gökkuşağı bayraklarıyla katıldı.

Dersim’de Devrimci Güç Birliği’nin seçim mitingine LGBTİ örgütü Roştîya Asmê de gökkuşağı bayraklarıyla katıldı.
Seyit Rıza Meydanı’nda dün Devrimci Güç Birliği’nin çağrısıyla yaklaşık on bin kişinin toplandığı alanda gökkuşağı bayrakları da dalgalandı. Mitinge katılan Dersim Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans toplumun üyeleri “Susma Haykır LGBT Vardır’’, “Vardık, Varız, Varolacağız’’, “Homofobik Devlet Yıkacağız Elbet’’, “Okulda, İşte, Mecliste, LGBT Heryerde’’ sloganları attı.
Dersim Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu üyeleri sabah saatlerinde, BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın kent girişinde karşılandığı yüzlerce araçlık konvoya da dahil oldular ve Devrimci Güç Birliği bileşenleri flamalarının yanında gökkuşağı bayraklarını açtılar.
 
Seyit Rıza Meydanı’nda dün yapılan mitingle BDP’li Nurhayat Altun ile Mehmet Ali Bul’u destekleyen Devrimci Güç Birliği şemsiyesi altında HDP, BDP, ESP, PARTİZAN, EÖC ve EMEP yer alıyor.
 
Dersim Belediye Eşbaşkan adayları Nurhayat Altun ve Mehmet Ali Bul’un halkı selamlamasının ardından ESP Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ve BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş birer konuşma yaptılar.
İki dönemdir Dersim’de yaptıkları belediyecilik hizmetlerinden örnekler veren Demirtaş, AKP Hükümeti’nin bilinçli politikalarla Dersim’i yoksullaştırmaya çalıştığını anlattı ve "Dersim’i insansızlaştırmak istiyorlar" dedi.
Sloganlar ve zılgıtlarla tamamlanan mitingde söz alan HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise “Bir tarafta egemenler, tekçiler, devletçiler, soyguncular. Diğer tarafta halk güçleri, özgürlük, demokrasi ve barıştan yana safını belirleyenler. Biz de geleceğimize sahip çıkmak için bir kez daha buradayız” diye konuştu.

Etiketler: yaşam
İstihdam