09/03/2014 | Yazar: Loren Elva

Dersim’de gökkuşağı altında yürüyen Roştîya Asmê LGBTİ üyeleri, ‘alışın, burdayız, bu topraklar bizim’ dediler.

New York’ta tekstil işçisi kadınların katledilişinin 157. yılında Dersim Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu renkleriyle, sloganlarıyla, zılgıtlarıyla Dersim sokaklarındaydı.

Dersim’de gökkuşağı altında yürüyen Roştîya Asmê LGBTİ üyeleri, 8 Mart için yayınladıkları çağrıda “alışın, burdayız, bu topraklar bizim” dediler.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Trans (LGBT) haklarının anayasal güvence altına alınmasını isteyen Roştîya Asmê üyeleri, nefret suçlarıyla ilgili yasal düzenlemede LGBTİ’leri koruma kapsamı dışında bırakan AKP Hükümetinin homofobik ve transfobik nefret cinayetlerine ortak olacağını belirtti.
“Dersim’den Hevsel’e LGBTİ’ler her yerde” diyen Dersim Roştîya Asmê LGBTİ Oluşumu’nun 8 Mart yürüyüşü için yayınladığı çağrının tam metni şöyle:
 
Öfkeliyiz, İsyandayız, Başkaldırıyoruz
 
Heteroseksist yaklaşımlarla her türlü cinsel yönelime karşı sürdürülen toplumsal ve hukuki baskı, şiddet, nefret cinayetleri karşısında susmayacağız. LGBT haklarının anayasal güvence altına alınmasını İSTİYORUZ.
 
Bugün yeryüzü kadınları; cins ayrımcılığına, feodalizmin, kapitalizmin kadına dayattığı siyasal ve toplumsal baskılara karşı, emekçiler özgürleşme savaşımının yanı sıra emek savaşımı da veriyor.
 
Cinsel şiddete uğradığımızda kadın olmamızın yanında bir de lezbiyen, biseksüel, trans kadın olduğumuz için polisin tacizine maruz bırakılıyor, medya tarafından hasta, sapık olarak yaftalanıyoruz. Kadınlık ve erkeklik rolleri yeniden düzenlemek istiyor. LGBTİ’lerin maruz kaldığı ayrımcılık derinleşiyor. Eğitim alanından, çalışma yaşamından dışlanmak LGBTİ’lere adeta bir kader gibi dayatılıyor. Kabul etmiyoruz, isyan ediyoruz.
Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Transseksüel, İnterseksüeller;
 
AKP’nin heteroseksüel tek eşliliği bütün topluma dayatması trans cinayetlerine, lezbiyen ve biseksüellerin üzerindeki baskıların artmasına neden oluyor. LGBTİ’lerin namus adı altında nefret suçlarına maruz kalmasına seyirci kalan AKP, nefret suçlarıyla ilgili yasal düzenleme yaparken LGBTİ’leri koruma kapsamı dışında bırakarak bu cinayetlere ortak olmayı sürdüreceğini bir kez daha ilan ediyor. Heteroseksüel tek eşliliği bütün topluma dayatarak trans cinayetlerinin, lezbiyen ve biseksüellerin üzerindeki baskıların artırılması, nefret suçlarıyla ilgili yasal düzenleme yaparken LGBTİ’lerin koruma kapsamı dışında bırakılmaları gibi pek çok konuda isyanlarını ve taleplerini dile getirmeye.
Hayatın erkek bakışına ve egemenliğine göre biçimlendirildiği, hane içinde kocanın üstünlüğünün kabul edildiği patriyarkaya, ayrımcılığı ve ön yargıyı besleyen heteroseksizme, erkek şiddetine, kapitalizme, militarizme, cinsiyetçiliğe, emperyalizme ve savaşa karşı hapsolduğumuz evlerden çıkmaya, başkaldırmaya, 8 Mart’ta alanlara, ses çıkartmaya. 8 Mart’ta Dersim Sanat Sokağı’nda Roştîya Asmê LGBTİ ile gökkuşağı altında yürümeye.
Dersim’den Hevsel’e LGBTİ’ler Heryerde
LGBTİ’lerin Özgürlüğü Heteroseksüelleri de Özgürleştirecek.
Kadın Özgürleşmeden Yeryüzü Özgürleşmez.
Demokrasinin Yolu Cinsiyet Eşitliğinden Geçer.

Etiketler: yaşam
İstihdam