01/06/2010 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl 18 - 27 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenlenecek 18.

Dikkat, Aile Var! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Bu yıl 18 - 27 Haziran 2010 tarihleri arasında düzenlenecek 18. Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel Onur Haftası’nın ana teması “Aile” olarak belirlendi.
 
Lambdaistanbul Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transseksüel (LGBTT) Dayanışma Derneği tarafından 18 yıldır düzenlenen Onur Haftası, LGBTT bireylerin toplum içinde yaşadıkları ayrımcılığa dikkat çekmek üzere her yıl belli konuları gündeme taşıyor. Derneğin bu yıl dikkat çekeceği konu ise “aile” olacak.
 
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın geçtiğimiz Nisan’da eşcinselliği bir hastalık olarak gördüğüne dair yaptığı talihsiz açıklama, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği’nin “aile” kavramını çeşitli etkinliklerle gündeme taşımak istemesinde etkili oldu.
 
“Dikkat Aile Var!” sloganıyla gerçekleştirilecek etkinliklerle, aileden sorumlu bir bakanın LGBTT bireylerin ailelerine olumlu örnek olmak yerine, aile içi şiddeti ve ayrımcılığı körükleyecek açıklamalar yapması, sadece bir kez daha protesto edilmekle kalmayacak; aynı zamanda transfobinin ve homofobinin olmadığı başka türlü bir aile anlayışının mümkün olabileceği de gösterilecek.
 
Başta yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşu üyeleri, politikacılar, sanatçılar, aktivistler olmak üzere toplumun her kesiminden insanın katılacağı 18. Onur Haftası, çeşitli sergiler, atölye çalışmaları, paneller, film gösterimleri ve konserlerin ardından geleneksel Onur Yürüyüşü’yle sonlanacak. Detaylı program yakında açıklanacak.
 
İletişim Bilgileri:
 
İstiklâl Caddesi, Kâtip Çelebi Mah. Tel Sok.
No: 28/5 Kat:4 Beyoğlu – İstanbul
Lambdaistanbul Ofis Tel: 0 212 245 70 68


Etiketler: yaşam
İstihdam