12/04/2012 | Yazar: Kaos GL

Kentsel dönüşüme karşı direnen Dikmen’e sabah erken saatlerde polis, belediye plastik mermiler ve biber gazı ile saldırdı. Saldırı sonucunda Kaos GL muhabiri Ecem Morkoyun’un tarak kemiği kırıldı.

Dikmen Vadisi’ne Saldırı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kentsel dönüşüme karşı direnen Dikmen’e sabah erken saatlerde polis, belediye plastik mermiler ve biber gazı ile saldırdı. Saldırı sonucunda Kaos GL muhabiri Ecem Morkoyun’un da tarak kemiği kırıldı.
 
Ankara Dikmen Vadisi’nde sürdürülen kentsel dönüşüm planına karşı uzun yıllardır direnen vadi halkına bu gün sabah saat 7:30 sularında bir saldırı daha gerçekleşti. 400’ü aşkın çevik polis biber gazı ve plastik mermi kullanırken çok sayıda yaralanan olduğu gözlendi.
 
“10 Binini Al, Direnişi Kır”
Dikmen’den görüştüğümüz Cihan. H. “Sabah erken saatlerde Melih Gökçek’in adamları bir eve girdiler. Bu şahıslar ev sakinlerine ‘Direnmeyi bırakın 10 bin lira verelim’ teklifinde bulundular. Bu teklif reddedilince de yıkma girişimleri başladı. Mahalle halkı yıkıma karşı gelmek için bir araya geldiğinde polis saldırıya geçti ve çatışma başladı.” diye konuştu.
 
Çatışma Devam Ediyor
Biber gazı, yıkım araçları ve plastik mermi ile yaralananlar çeşitli hastanelere kaldırıldı. Aldığımız bilgilere göre biber gazından bir kişinin kalbi sıkıştı, bir kişi plastik mermiyle yaralandı ve muhabirimiz Ecem Morkoyun’un da sağ el tarak kemiği kırıldı ve alçıya alındı. Yaralılar 29 Mayıs Hastanesine kaldırıldı.
 
Polis tarafından ablukaya alınan mahallede Dikmen Vadisi Halkı ile polis arasındaki çatışma devam ediyor.
 

Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
İstihdam