19/11/2008 | Yazar: Aylin Kuryel

Aylin Kuryel

Dilek İnce, Amsterdam’da anıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aylin Kuryel
Amsterdam’daki Transgender Remembrance Day etkinliklerinde, Ankara’da pompalı tüfekle öldürülen transeksüel Dilek İnce ile aynı gün Amerika’da öldürülen travesti Duanna Jhonson da anıldı. Amsterdam’dan Aylin Kuryel’in haberi.




1998'ten beri anılan ve dünyada transgender olduğu için saldırıya uğrayan, aşağılanan, ayrımcılığa uğrayan, öldürülen insanları anmak ve dayanışmak ve örgütlenmek için yapılan transgender anma günü Hollanda'da dördüncü kez düzenlendi. Bu yılki etkinliklerde, Ankara’da pompalı tüfekle öldürülen transeksüel Dilek İnce de anıldı.

Amsterdam’daki Transgender Remembrance Day çok kalabalık olmamasına rağmen iyi geçti. Ayrıca Türkçe dahil birçok dilde pankart yazıldı.



Gündüz, bilgi standında insanlara bilgi verildi ve geçenlere bildiri dağıtıldı. Bildirilerden bir tanesinin bir yüzünde 10 Kasım’da öldürülen Dilek İnce ile ilgili bir yazı vardı. Arka yüzünde ise Dilek İnce ile aynı gün Amerika’da öldürülen travesti Duanna Jhonson ile ilgili bilgi vardı.



Akşam da ölen transgenderların ismi yazılı olan beyaz balonlar havaya bırakıldı. Bırakılmadan önce okunan isimlerden biri de Dilek İnce idi. Daha sonra şehir turu yapıldı, düdük çalarak, balonlar yaparak ve pankartlarla yürüyen yaklaşık yüz kadar kişi şehrin en kalabalık yerlerinden geçen bir rotada oldukça ilgi çekti.

Reclaim the Streets kısmı, düdükler, pankartlar ve deterjandan balonlarla şehir turu yapma kısmı oldukça dikkat çekti.

Daha fazlası için:

http://indymedia.nl/nl/2008/11/55638.shtml

http://www.transgenderdor.org/


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam