15/02/2023 | Yazar: Kaos GL

Dilek İnce Giysi Bankası: “Toplanan giysi bağışları doğrultusunda ihtiyaçları LGBTİ+’lara ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu afet ve zorlukların üzerinden dayanışmayı artırarak geleceğiz.”

Dilek İnce Giysi Bankası dayanışmayı büyütmeye çağırıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2014’ten bu yana LGBTİ+’lara giysi desteği sunan Dilek İnce Giysi Bankası, dün (14 Şubat) Ankara’da bulunan gönüllülerle birlikte depremzede LGBTİ+’lar için düzenlendi. 

Dilek İnce Giysi Bankası’nda; Ankara’daki üniversite dayanışma topluluklarından ve Hande Kader Dayanışması’ndan gönüllü aktivistlerin de yardımlarıyla yazlıklar ve kışlıklar ayrılarak tasnif edildi. Eksikler tespit edildi. Kullanılamayacak durumdaki kıyafetler ayrıştırıldı. Deprem bölgesindeki LGBTİ+’lardan gelen kıyafet ve ayakkabı ihtiyaç listesi, Dilek İnce Giysi Bankası’nda bulunanlardan gönderilmek üzere seçildi. Deprem bölgesinden Ankara’ya gelen LGBTİ+’lar da giysi desteğinden faydalanmaya devam ediyor. 

“Bu afet ve zorlukların üzerinden dayanışmayı artırarak geleceğiz”

Bağışlarla ilerleyen ve düzenli olarak LGBTİ+’lara destek sunan Dilek İnce Giysi Bankası, ulaştığımız ve bize ulaşan depremzede LGBTİ+’lar için ihtiyaç listesi oluşturmaya ve giysi bağışlarını toplamaya devam ediyor.

“Ulaşan talepler doğrultusunda, düzenli olarak sosyal medya hesaplarımızdan Dilek İnce Giysi Bankası için ihtiyaç listesini duyuracak ve toplanan giysi bağışları doğrultusunda ihtiyaçları LGBTİ+’lara ulaştırmaya devam edeceğiz. Bu afet ve zorlukların üzerinden dayanışmayı artırarak geleceğiz.”

Nasıl destek sunarım?

Pembe Hayat Derneği ofisinde yer alan giysi bankasına bağışta bulunmak için hukuk@pembehayat.org’tan dernek ile iletişime geçebilir, giysi bağışında bulunabilirsiniz. 

Giyilmeyecek durumda (çok eski, yırtık, yanmış, lekeli) olan kıyafetler giysi bankasına kabul edilmiyor. Bağışlanacak iç çamaşırlarının hiç kullanılmamış olması gerekiyor. 

Güncel ihtiyaç listesi şu şekilde:

Her bedende = S, M, L, XL, XXL

Çorap
Kazak
Mont
Pantolon
Bot
Terlik
Banyo havlusu
Kullanılmamış iç çamaşırı (külot, sütyen, atlet)


Etiketler: yaşam
nefret