16/12/2020 | Yazar: Aslı Alpar

İngiltere’de gerçekleşecek konferansta çeşitli ülkelerin din insanları LGBTİ+’ların kriminalize edilmesini engellemek için bir araya gelecek.

Din insanları İngiltere’de LGBTİ+’ların hakları için bir araya gelecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dünyanın dört bir yanından din insanları, LGBTİ+’ların dini söylemler aracılığıyla kriminalize edilmesine karşı Birleşik Krallık hükümeti tarafından desteklenen etkinlikte bir araya geliyor.

The Guardian’dan Harriet Sherwood’un haberine göre, 10 dini temsil eden 35 ülkeden 370'den fazla insan, bugün (16 Aralık) konferans öncesinde tarihi bir bildirge imzaladı. Bildirge, LGBTİ+’ların kriminalleştirilmesine ve “onarım terapisi”ne son verilmesi için yetkilileri göreve çağırıyor.

Ayrıca bildirge, bazı dini öğretilerin, çağlar boyunca, çoğu kez LGBTİ+’lara yönelik saldırılara yol açtığını kabul ediyor ve bunun önüne geçilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

“Dini öğretiler kötüye kullanıldı”

İngiltere, Liverpool piskoposu Paul Bayes, “Tarih boyunca, dini öğretiler lezbiyen, gey, biseksüel, trans, queer ve intersekslere yönelik saldırılara yol açtı; kötüye kullanıldı, hala kötüye kullanılıyor. Bu değişmeli” derken, bir başka imzacı, İngiliz İslami Yeni Ufuklar başkanı Dilwar Hussain, “Müslüman topluluklarda eşitlik, önyargı, ayrımcılık hakkında çok fazla konuşma var… Toplumumuzdaki adalet ve adaletsizlik konularını ele almak konusunda ciddi olacaksak, ahlaki olarak tutarlı bir argümanımız olmalı” dedi.

 


Etiketler: din/inanç, dünyadan
İstihdam