11/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın (HKB) 7.si, "Zenne"nin Diyarbakır galasıyla başlıyor.

Diyarbakır Homofobi Karşıtı Buluşma ve Zenne’nin Yolları Kesişecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın (HKB) 7.sinin açılış etkinliği Diyarbakır’da Zenne filminin galasıyla başlıyor.
 
Kaos GL tarafından koordine edilen ve 2006’dan beri her yıl homofobi ve transfobiye karşı örgütlenen uluslararası etkinlik, 15 Ocak 2012’de Diyarbakır’da Zenne filminin gösterimi ile başlıyor.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü vesilesiyle düzenlenen Buluşma, 17 Mayıs Haftası’nda Ankara’da tamamlanacak. Şubat, Mart ve Nisan aylarında öğrenci toplulukları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte düzenlenecek etkinliklerle 20 şehirde homofobi karşıtları ile buluşmayı hedefleniyor.
 
2007 yılında, ailesi tarafından öldürülen Ahmet Yıldız’a atfedilen Zenne filmi LGBT bireylere yönelik nefretin yaşamlarımızı ne kadar kuşattığını gözler önüne seriyor. Film gösterimi sonrasında, Filmin yönetmenleri Mehmet Binay, Caner Alper ve Zenne oyuncuları ile söyleşi gerçekleşecektir.

Bu etkinliğine ev sahipliği yapan Diyarbakır Sanat Merkezi Avrupa Sinemasına ve  Hebun LGBT Oluşumu ile Kaos GL ev sahipliği yapmaktadır.
 
Homofobi Karşıtı Buluşma 
Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü vesilesiyle düzenlenen Buluşma, 17 Mayıs Haftası’nda Ankara’da tamamlanacak. Öğrenci toplulukları ve sivil toplum örgütleri ile birlikte düzenlenecek yerel etkinliklerle başlayacak olan 7. Buluşma, 20 Mayıs 2012 tarihinde, Pazar günü yapılacak “Homofobi ve Transfobi Karşıtı Yürüyüş” ile sona erecek.
 
Yerel sivil toplum örgütleri ve öğrenci toplulukları ile ortaklaşan Kaos GL, 7. Buluşma kapsamında 20 şehirde yerel etkinlik planlıyor.

Etiketler: yaşam
İstihdam