22/09/2011 | Yazar: Gülistan Aydoğdu

Diyarbakır Valisi tarafından yürümelerine izin verilmeyen katılımcılar, dağınık şekilde Sur içindeki Melik Ahmet Caddesine geçtiler ve buradan Forum’un yapılacağı Sümer Park’a geldiler.

Diyarbakır Valiliği Forum’un Açılış Yürüyüşünü Engelledi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
“Özgürlük kazanacak” temasıyla bu sene ikincisi düzenlenen Mezopotamya Sosyal Forum katılımcıları açılış yürüyüşü için dün akşam Dağkapı alanında toplandı. Polis yürüyüşe engelleyerek katılımcılara izin vermedi. Diyarbakır BDP Milletvekili Demir Çelik uzun görüşmelerde bulundu fakat sonuç alınmadı.
Diyarbakır Valisi ve polis tarafından yürümelerine izin verilmeyen katılımcılar, dağınık şekilde Sur içindeki Melik Ahmet Caddesine geçtiler ve buradan kortej oluşturarak Sümer Park alanına geldiler.
 
Diyarbakır BDP Milletvekili Demir Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, tarih boyunca Mezopotamya topraklarında farklı milletlerin yaşadığına vurgu yaptı ve şunları söyledi:
 
“ABD ve uluslararası güçler çıkarları için Ortadoğu’daki özgürlük hareketlerini tehdit etmekten vazgeçmeli.”
 
Lübnan Komünist Partisi Genel Başkanı Nidal Sortani ise Ortadoğu’daki isyanlar konusunda “bu halk hareketlerini eğer Marksist çizgiye çekebilirsek Demokrasi, Adalet, Özgürlük kazanacak. Ben Ortadoğu’daki gençlerin geçmiş deneyimlerden faydalanacaklarını düşünüyorum ve gençlere güveniyorum” dedi.
 
Ermeni müzik gurubunun da yer aldığı açılış programına Bandista müzik topluluğu da katıldı.
 
Tigris, Ararat, Munzur, Zin adlı dört salonda ve Kadın, Gençlik, Dil, Ekoloji çadırında olmak üzere Forum, sabah bir, öğleden sonra iki oturum şeklinde yapılacak programlarla 25 Eylül günü tamamlanacak.
 
Fotoğraflar: Gülistan Aydoğdu
 

Etiketler: yaşam
İstihdam