06/04/2012 | Yazar: KAOS GL

SPOD’un LGBT’lerin yeni anayasa sürecine dair görüşlerini ve taleplerini dile getirmeleri amacıyla düzenlediği, LGBT Anayasa Forumu dizisinin sonuncusu, Banu Güven moderatörlüğünde Diyarbakır’da gerçekleştirilecek.

Diyarbakır’da "LGBT’lerin Anayasaya Dair Sözü Var" Paneli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği’nin (SPOD) LGBT bireylerin yeni anayasa sürecine dair görüşlerini ve taleplerini dile getirmeleri amacıyla düzenlediği, LGBT Anayasa Forumu, yarın Diyarbakır’da gerçekleştirilecek.
Saat 15.00’da başlayacak forum, Banu Güven moderatörlüğünde gerçekleştirilecek.
 
24 Aralık 2011’de gazeteci Ezgi Başaran’ın modere ettiği "Yeni Anayasa Yapım Sürecinde LGBT Katılımı ve Demokratikleşme" başlıklı ilk panelde Bahçeşehir Üniversitesi’nden Anayasa Hukukçusu Serkan Köybaşı, CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ve Anayasa Kadın Platformu’ndan Av. Hülya Gülbahar gözlem ve deneyimlerini aktarmıştı.

İkinc panel 13 Ocak’da "Anayasa Hazırlık Çalışmalarında Temel Haklar ve LGBT" başlığıyla; gazeteci Pınar Öğünç’ün moderatörlüğü ve Anayasa Kadın Platformu’ndan Selen Yılmaz, Ekolojik Anayasa Girişimi’nden Ümit Şahin ve Yeni Anayasa Platformu’ndan Akın Özçer’in katılımıyla gerçekleşmişti.

LGBT taleplerinin dile getirildiği, 28 Ocak’da İstanbul’da, 25 Şubat’ta Ankara’da Banu Güven’in moderasyonu, 17 Mart’ta İzmir’de Milliyet gazetesi yazarı Mehveş Evin’in moderasyonuyla gerçekleşen forumlar dizisi; yarın Banu Güven’in moderasyonunda Diyarbakır Forumu ile son bulacak.
Forumlarda ortaya konulan görüş ve talepler Nisan ayında raporlaştırılacak; forum yapılamamış illerden katılımcılarla birlikte son hali verilerek kamuoyu ve karar alıcılarla paylaşılacak. 

Etiketler: yaşam
İstihdam