05/07/2008 | Yazar: Murat Amid

‘Bu sene LGBTT örgütlenmesinin bu ülkede ne denli önemli olduğunun vurguluyordu LGBTT Onur Haftası.

‘Bu sene LGBTT örgütlenmesinin bu ülkede ne denli önemli olduğunun vurguluyordu LGBTT Onur Haftası. Bu yüzden bir gökkuşağının etrafında binlerce insan bir araya geldik.’ Diyarbakır muhabirimiz Siyabend Arin, Onur Haftası’ndan kalanları anlatıyor.

Diyarbakır’da yaşayan eşcinseller ve transeksüeller olarak bu organizasyona bir yürek daha eklemek için, yanımıza aldığımız coşku ve heyecanımızla İstanbul’da Lambdaistanbul'un düzenlediği LGBTT Onur Haftası etkinliklerine katıldık.

Görünür olmak

Onur Haftası boyunca Fransız Kültür Merkezi’nde birçok söyleşi ve etkinliğe katıldık.

Söyleşilerde Türkiye’deki LGBTT bireylerin sorunları görünür hale geldikçe bu durumdan herkesin kendine pay çıkartması gerektiğinin vurgusu yapıldı ve 15 yıldan bu güne nelerin değiştiği, nelerin değişmesi gerektiği katılımcılar eşliğinde tartışıldı.

Bu bir hafta boyunca gördük ki, biz LGBTT bireyler kendi alanlarımızı genişlettikçe, birçok alanda kendi kimliğimizi açıkça ortaya koydukça birçok sorunun üstesinden de gelebiliriz.

Diyarbakır da konuştu

Yerelde yaşayan travesti ve transeksüellerin sorunlarının konuşulduğu ‘Transforum’da Piramid LGBTT Diyarbakır Oluşumu gönüllülerinden Öykü, Diyarbakır’da zorunlu göçe maruz kaldıklarını, Kürt kimliklerinden dolayı kimliklerini gizlemek zorunda olduklarını anlattı. Öykü konuşmasında, namus gerekçesiyle pek çok eşcinsel ile transeksüelin ailesi ve toplum tarafından dışlandığını, tehdit edildiğini, hatta öldürüldüğünü söyledi.

Gökkuşağının etrafında…

Ve son gün… Taksim tramvay durağından başlayıp Odakule önünde sonlanan meşhur yürüyüşümüz… Bu sene LGBTT örgütlenmesinin bu ülkede ne denli önemli olduğunun vurguluyordu LGBTT Onur Haftası. Bu yüzden bir gökkuşağının etrafında binlerce insan bir araya geldik.

Bir gökkuşağı yarattık, Doğudan Batıya uzanan bir gökkuşağı...

*Muhabirimizin diğer haberleri:

[[PiramidGL "Gençlik ve Demokrasi Günleri"ndeydi]]

[[PiramidGL Diyarbakır'dan ilk etkinlik ]]

[[Herkese özgürlük ama bize daha çok özgürlük!]]

[[Diyarbakır’dan Burhan Kuzu’ya]]


Etiketler: yaşam
nefret