21/08/2015 | Yazar: Kaos GL

Yaylaların Kardeşliği Platformu: Doğu’da çocukları katleden, anaların yüreklerine ateş düşürenler, Karadeniz’de yaylalarımızı katlederek acımızı ikiye katlıyorlar.

Doğu’da çocuklar, Karadeniz’de yaylalar katlediliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Yaylaların Kardeşliği Platformu: Doğu’da çocukları katleden, anaların yüreklerine ateş düşürenler, Karadeniz’de yaylalarımızı katlederek acımızı ikiye katlıyorlar. Beton binalarınız, silahlarınız sizin olsun biz sadece barış ve huzur istiyoruz

Karadeniz’de doğa katliamına karşı mücadele eden Yaylaların Kardeşliği Platformu, geçici AKP Hükümeti’nin savaş politikaları ve ‘Yeşil Yol’ adı verilen yıkım ve talan için Samistal Yaylası’na yeniden dozer girmesine karşı basın açıklaması yayınladı.

“Ülkemiz Doğudan Batıya kan ağlıyor” denilen açıklamada Platform, Kürt illerinde günlerdir çatışmaların yaşandığını ve yaşanan çatışmada can kayıpları haberlerinin geldiğini hatırlattı.

Platform, “İnsanlar ne olduğu belli olmayan bu iç savaşta canlarını kaybediyor. Hangi taraftan olduğuna bakılmaksızın ülkemiz insan ölümleriyle tarifi mümkün olmayan acılar yaşıyor” dedi.

“Yol yaylaları birleştirmiyor, sermayeye gidiyor”

Platform, bir yandan savaş sürerken Karadeniz’de doğa katliamının hız kazandığını vurguladı. Daha önce yapımı yaylacılar ve yerel halk tarafından durdurulan yol yapım çalışmasının yeniden başladığını kaydetti.

Karadeniz’de yaylaları birleştirmek ve kitle turizmine açmak için yapılması planlanan Yeşil Yol Projesi, Samistal ve Kavrun yaylalarının arasındaki bağlantı yolunun yapılması esnasında yaylacılar, yerel halk ve doğa katliamına karşı duranlar tarafından daha önce engellendiğini hatırlatan Platform, “Yapılması planlanan yolun, iki yaylayı birleştirmekten öte sermayeye giden bir yol olduğu görülmektedir” dedi.

Platform açıklamasına şöyle devam etti:

“Devletin kolluk kuvvetleri tarafından korunan 'katliam saçan dozer', doğayı katlederek sermaye yolunu yaylalarımızda açmaya devam ediyor.

“Doğu’da çocukları katleden, anaların yüreklerine ateş düşürenler, Karadeniz’de yaylalarımızı katlederek acımızı ikiye katlıyorlar. Beton binalarınız, silahlarınız sizin olsun biz sadece barış ve huzur istiyoruz.”


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam