24/02/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Üst mahkeme de Dr. Larin Kayataş'a verilen görevden uzaklaştırma cezasını hukuksuz buldu

Dr. Kayataş’a verilen görevden uzaklaştırma cezası hukuksuz bulundu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Dr. Larin Kayataş’ın, geçtiğimiz yıl “3 ay görevden uzaklaştırma” işleminin iptali için açtığı dava sonucu İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün verdiği ceza hukuka aykırı bulunmuştu.

Müdürlüğün itirazı üzerine dava bir üst mahkemeye taşındı. İstinaf Mahkemesi itirazı reddederek davayı kesinleştirdi. İİSM’nin, Dr. Kayataş’ın sosyal medya paylaşımlarını öne sürerek verdiği görevden uzaklaştırma cezası tamamen hukuksuz bulundu.

Dr. Kayataş, dava sonucunu “‘Genel ahlak’ bahane edilerek 2020 yılında 3 aylık görevden uzaklaştırılmıştım şimdi ise bu kararın tamamen keyfi olduğu hukuk önünde ispatlandı. 3 aylık süre boyunca mahrum bırakıldığım maddi ve manevi haklarım içinde tekrar hukuk yoluna başvuracağımı bildiriyorum” notuyla paylaştı.

Ne olmuştu?

Dr. Larin Kayataş, 13 Eylül’de, bir yıldır sistematik mobbing ve baskının, disiplin soruşturmalarının ardından memuriyetten men edildiğini ve hekimlik görevine son verildiğini açıkladı.

Sosyal medya hesabından yaşadıklarını anlatan Dr. Kayataş, atandığının ertesi günü bir hastane personelinin kendisini “hal ve hareketlerini genel ahlaka uygun görmediği” için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayet ettiğini ve sadece bu sebepten atandıktan bir ay sonra üç ay görevden uzaklaştırıldığını söyledi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün disiplin soruşturması da başlattığını belirten Kayataş’ın aktardıklarına göre sonrasında önce kınama cezası verildi ardından memuriyetten men edilerek hekimlik görevine son verildi.


Etiketler: insan hakları, kadın, çalışma hayatı, sağlık
İstihdam