20/03/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Dubai Emniyet Müdürlüğü bir gey parti sırasında 30 kişinin tutuklandığı yönündeki haberleri yalanlarken eşcinselliğin yasadışı ve yerel normlara aykırı olduğunu söyledi.

Dubai Emniyet Müdürü Gey Parti Tutuklamalarını Yalanladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Dubai Emniyet Müdürlüğü bir gey parti sırasında 30 kişinin tutuklandığı yönündeki haberleri yalanlarken eşcinselliğin yasadışı ve yerel normlara aykırı olduğunu söyledi.
 
Dubai merkezli Emirates 24/7 adlı gazetenin haberine göre Dubai Emniyet Müdürü Dhahi Khalfan Tamim, PinkNews.co.uk adlı sitede çıkan tutuklama haberini yalanladı. Habere göre 9 Mart’ta Dubai’da Shangri-La Hotel’de gerçekleşen özel bir parti sırasında aralarında eşcinsellerin de olduğu söylenen 30 kişilik bir grup tutuklandı.
 
Emniyet Müdürü haberi yalanlamanın yanı sıra “Eşcinseller ve eşcinsellik dünyanın tüm ülkelerinde var; fakat Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yerel normlara, geleneklere ve ayrıca dine aykırı davranış olarak yasaklanmıştır” açıklamasında bulundu.
 
Gazete ayrıca adı verilmeyen bir Dubai polis memurunun şu ifadelerine yer verdi: “BAE Ceza Yasası din, değerler, gelenek ve göreneklerle çatışan her şeyi yasaklar.”
 
Bununla birlikte, Birleşik Arap Emirlikleri Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transgender Grubu (BAE LGBT), partinin ve tutuklamaların gerçekleştiğine dair kanıtlar sunan birinci el tanıklıklar topladı.
 
Adilah, BAE LGBT üyesi bir lezbiyen, “Arkadaşlarım partideydi ve tutuklamalar oldu, şimdi biliyoruz ki otel güvenliğinin polise ihbarda bulunması üzerine tutuklamalar başladı” dedi.
 
“Bir sonraki gün insanlar ‘bir daha yapmayacaklarına” dair bir belge imzaladıktan sonra serbest bırakıldı; fakat tanıdığımız iki kişinin akıbetinden habersiziz, belki de cinselliklerinden ötürü hala hapisteler.”
 
“Eğer ‘eşcinseller ve eşcinsellik Birleşik Arap Emirlikleri’nde (BAE) yerel normlara, geleneklere ve ayrıca dine aykırı davranış olarak yasaklanmış’ ise içki, canlı müzik, Noel ve Paskalya kutlamaları ne olacak? Onlar da BAE’nin normlarına, gelenek göreneklerine dinine aykırı değil mi? Yoksa BAE tüm bunlara ekonomik kazanç uğruna göz mü yumuyor?”
 
“Ve ayrıca ‘BAE Ceza Yasası din, değerler, gelenek ve göreneklerle çatışan her şeyi yasaklıyor” ise ve yukarıda bahsedilen her şeyi ekonomik kazanç ve turist çekmek amacıyla hoşgörüyorsa eşcinselleri de kendi özel alanlarında yasaklamamayı düşünmesi gerekmez mi?”
 
“LGBT bireylere kişisel yaşam tarzlarından ötürü rahatsızlık vermek yerine kamusal alanda eşcinseller ve heteroseksüeller için herhangi bir yakınlık gösterimini teşvik etmemelerini öneriyoruz. Bu sayede BAE’nin gayri safi milli hâsılasına katkıda bulunan o hor gördükleri eşcinseller de bu ülkede neyin yapılıp neyin yapılamayacağını herkes gibi bilmiş olur, güvenli hayatlar içinde, benzer yaşam tarzı sürdürmeyen kimseyi de “rahatsız etmeden” yaşayabilirler”
 
Grubun başkanı Abdullah ise şöyle konuştu: “BAE sıklıkla ülkenin gelenekleri ve diniyle zıtlaşan davranışlar sergiliyor; fakat bu yalnızca çok kültürlü bir ülke olmasından kaynaklanıyor.”
 
“Eşcinselliği yasadışı saymak çelişkili ve homofobik bir tutum, ayrıca iyi bir yönetim biçimi değil. Yasalar önünde herkes eşit olmalıdır. Onların ilk ve en önemli görevi topluluğumuzu özellikle de özel alanlarımızda terörize etmemek olmalıdır.”
 
“Haberlerin yalanlanması da son derece zarar verici çünkü toplulukta panik ve şaşkınlık yaratıyor. Kişisel olarak emniyet müdüründen açıklamalarını gözden geçirmesini ve Dubai polisinin bütünlüğünü korumasını istirham ediyorum.”
 
Dubai’den 25 yaşındaki hukuk öğrencisi ve BAE LGBT üyesi Ali ise “BAE gibi ülkelerin İslam için değil kendi bütünlükleri adına daha az kendisiyle çelişmesini beklediğini” belirtti.
 
“Eğer alkol Müslüman ve gayrimüslimlere kontrollü alanlarda sunulabiliyorsa, şu an halen gözaltında olabilecek iki erkeğe yönelik suçlamalarda, kişisel ifadeleri ne olursa olsun, bir mantık göremiyorum. Bu bir mesele haline getirilmemeli.”
 
“Benim derdim yasalarla ya da kurallarla değil, derdim memurların kendilerini ve inançlarını ülkenin imajını cilalamak için aldatmaları.
 
“Eğer alkol serbestîsindeki mantık insanların çeşitliliği ise bilinsin ki insan gerçekliği cinselliktir ve bu LGBT’leri de kapsar. Ve eşit muameleyi hak ediyoruz.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret