20/02/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Çin’in kuzeydoğusundaki Xinjiang bölgesinde bulunan Kangjiashimenji Petroglifleri (taşa oyularak yapılan resimler) insan cinselliğine dair bilinen en eski görüntüleri oluşturuyor.

Dünyanın En Eski Pornosu ‘Biseksüelleri’ Resmediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Çin’in kuzeydoğusundaki Xinjiang bölgesinde bulunan Kangjiashimenji Petroglifleri (taşa oyularak yapılan resimler) bir bereket ayinini resmediyor. Heteroseksüel ilişkinin yanı sıra “biseksüellere” yer veren en az 3,000 yıllık kaya resimleri, insan cinselliğine dair bilinen en eski görüntüleri oluşturuyor.
Arkeolog Wang Binghua’nın 1980’lerin sonunda keşfettiği semboller hakkında şimdiye kadar çok az şey yazıldı. Mary Mycio’nun hazırladığı yeni bir rapora göre resimlerdeki 100 figür, soyut bir biçimde cinselliğin farklı ifade biçimlerini yansıtıyor. 2,5 metreyi aşan resimlerin yanı sıra santimlik resimler de bulunuyor.
 
Mycio, raporunda figürlere ilişkin şu ifadelere yer veriyor: “Petroglifleri çalışan birkaç akademisyen tablonun başındaki normalden büyük kum saati figürlerinin dişileri sembolize ettiğini düşünüyor. Stilize üçgen gövdeleri, biçimli kalçaları ve bacakları var, ayrıca az da olsa süsü olan koni şeklinde başlıklar takıyorlar.”
 
“Erkek şekilleri çubuk şeklinde bacakları olan çıplak başlı daha küçük üçgenlerden oluşuyor. Arkeolojide “erekte penis” için itifallik terimi kullanılır, erkeklerin neredeyse tamamında bir tane var bundan.”
 
“Üçüncü bir grup figür ise biseksüel gibi görünüyor. Erkek ve dişi özelliklerini bir arada bulunduruyorlar, itifallikler; ama kadın başlığı da takıyorlar. Göğüslerinde süsler var, bazıları da maske takıyorlar. Şaman olabilirler.”
Mycio, 9 metre yükseklikte başlayan dört tane tam sahneden bahsediyor.
 
İlk sahnede dokuz kadın ve iki küçük erkek bir halka halinde dans ederken bir biseksüel kenarda belirgin bir ereksiyonla hava atıyor.
 
İkinci sahnede küçük bir kadına penetre etmek üzere olan büyük, erekte bir biseksüel etrafında kadınlar ve erkekler coşku içinde dans ediyorlar.
 
Daha küçük olan bir sonraki sahnede bir erkek ve bir biseksüel tarafından eş zamanlı penetre edilen bir kadından doğan bebekler bir koro oluştururken erekte halde üç erkek daha sıralarını bekliyorlar.
 
Tamamı olan son sahnede ise hiç kadın görünmüyor.
 
Mycio şöyle yazıyor: “İtifallik erkekler ve bir biseksüel çılgın bir dans yapıyorlar. Bir erkek kolunu diğerine atmış, aşağıya doğru mastürbasyon yapıyormuş gibi görünen yalnız olanın ereksiyonundan da küçücük bebekler güruhu akıyor.”
 
Mycio’nun raporunda “biseksüel” olarak geçen figürlerin hem kadınlara, hem de erkeklere ilgi duyan kişilerden ziyade trans ya da Kuzey Amerika yerli halklarının “iki-ruh” diye adlandırdıkları kişiler olduğu söylenebilir.   

Etiketler: yaşam, cinsellik
İstihdam