21/08/2023 | Yazar: Kaos GL

Genç sporcu Aidan Hyman, dünyanın ikinci en yüksek zirvesinde “kendi dağlarını hayal eden eşcinsel gençler” için gökkuşağı bayrağını dalgalandırdı.

Dünyanın en yüksek ikinci zirvesine gökkuşağı bayrağı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

ABD Kaliforniya’dan sporcu Aidan Hyman, yirminci yaşına Pakistan'daki K2 dağına gökkuşağı bayrağı dikerek kutladı. Sporcu, dünyanın en yüksek ikinci dağı olan K2’ye tırmandı ve LGBTİ+ onur bayrağını burada dalgalandırdı.

Hyman’ın PinkNews'a anlattığına göre, bu zorluğu üstlenmesinin nedeni “tüm eşcinsellere başarabileceklerini” göstermek ve “eşcinsel sporcuların direncini ve gücünü” sergilemekti.

Eşcinsel sporcu, neredeyse üç hafta boyunca tırmandı ve 19 Haziran'da doğum gününü Askoi köyünde tanıştığı takım arkadaşları ve dağcılarla kutladı.

Kaliforniya Üniversitesi Davis'te okuyan Hyman, çocukluğunda spor yaparken kabul gördüğünü hissetmediğini ve yarışmalarda açık eşcinsel erkekleri görmeyi özlediğini söylüyor. K2'ye tırmanma amacının, genç eşcinsel sporculara "onların da buraya ait olduğunu" göstermeyi amaçladığını belirtiyor.

20 yaşındaki genç sporcu, LGBTQ+ eşitliği için mücadele eden bir savunuculuk grubu olan İnsan Hakları Kampanyası (HRC) adına tırmandı ve 10.000 dolar toplama hedefine doğru ilerliyor.

"Dağlar herkes içindir" başlıklı Instagram gönderisinde, Hyman başarısını paylaştı ve "bu dünyayı özellikle LGBTQ+ topluluğu için daha yaşanabilir hale getirmek istediğini" dile getirdi.

Hyman’ın tırmandığı dağın yer aldığı Pakistan’da eşcinsellik yasak. Pakistan'da erkekler arasındaki aynı cinsiyetten ilişki, para cezası ve/veya iki yıldan ömür boyu hapis cezası ile cezalandırılıyor. Ülkedeki Şeriat yasalarına göre, eşcinseller kırbaçlama veya ölüm cezasıyla da cezalandırılabiliyor.


Etiketler: yaşam, spor, dünyadan
İstihdam