03/10/2023 | Yazar: Yıldız Tar

Ecem Seçkin davası 1 Aralık’a ertelendi. Sanık Mustafa Fidan’ın tutukluluğu devam ediyor.

Ecem Seçkin davasında tanık: Sanığı sokakta defalarca gördüm Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Seks işçisi trans kadın Ecem Seçkin’i öldürmekten yargılanan Mustafa Fidan’ın yargılamasına 29 Eylül’de devam edildi. Fidan, İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ikinci duruşmaya tutuklu bulunduğu İzmir 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan getirildi. Duruşmaya, öldürülen Seçkin’in temsilen aynı zamanda İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu üyesi de olan Av. Sena Yazıbağlı ve Av. Mahmut Şeren katıldı.

2023’ün ilk günleri yine bir trans kadının öldürülmesine sahne olmuştu. İzmir Alsancak’ta yaşayan seks işçisi trans kadın Ecem Seçkin, müşterisi tarafından öldürüldü. 5 Ocak saat 2.30 sularında gerçekleşen cinayetin ardından Mustafa Fidan, şüpheli sıfatıyla tutuklandı.

Tanık: “Şahsı sokakta defalarca görmüştüm”

Duruşmada, olay gecesi yaşananlara tanık olanlar dinlendi. Fidan’ın cinayetin ardından bindiği taksinin şoförü, Fidan’ın telaşlı bir hali olduğunu söyledi. Öte yandan Ecem’in komşusu Sibel ise o gece yaşananları şöyle anlattı:

“Ben Ecem’le karşılıklı binalarda otururdum. Evlerimiz birbirine bakar. Ölmeden 2 saat önce Ecem benim yanıma evime geldi, oturduk, meyve yedik. Daha sonra misafirinin geleceğini söyledi, yanımdan ayrıldı. Ben salonda oturuyordum, oturduğum yer caddeye ve Ecem'in oturduğu binaya bakar, o sırada sokaktan sesleri duyunca camdan baktım. Tutku arkadaşımızın sanık Mustafa ile sokakta boğuşurken gördüm. Ben ikinci kattaki evimden sokağa çıktım, yanlarına gittim, halen boğuşur haldeydiler, ben şahsı tutmak için elimi uzattım, montunu tuttum, o sırada şahsın montunun içine sakladığı Ecem'in çantası, cep telefonu ve 2 adet bıçak yere düştü, bıçakların bir tanesi kanlıydı, şahıs kaçtı. Ben Tutku arkadaşıma ''Ecem nerede'' dedim, yere düşen çanta ve cep telefonunu yanımıza aldık, bıçaklar ise yerde kaldı, bıçaklardan biri küçük biri ise kanlı ve büyüktü avcı bıçağı gibiydi, ben ve Tutku, Ecem'in evine çıktık, kapı kapalıydı. Defalarca vurmamıza rağmen daire kapısı açılmadı, hep birlikte kapıyı açmak için tekme ve elimize geçen cisimlerle vurmaya başladık, yanımızda Melis isimli arkadaşımız vardı. Kapı tam olarak açılmadı ancak göbek hizamızda kapıda bir delik oluştu, delikten içeriye baktığımızda Ecem'i yerde yatar halde yüzüstü gördük. Biz kapıya yüklenmeye devam ettik, kapı açıldı, içeri girdik, Ecem'in ölmüş halde olduğunu gördük. Bulunduğu yer halılar kan içindeydi, ambulansı aradık, çevredeki arkadaşlarımız da geldi, daha sonra işlemler için emniyete geçtik. Ben uzun yıllardır aynı yerde yani suça konu sokakta ikamet ederim, sanığı daha önce Ecem'in yanında görmemiş isem de bulunduğumuz sokakta şahsı defalarca görmüştüm.”

Dava, dosyadaki eksiklerin giderilmesi için 1 Aralık 2023 saat 14.20’ye ertelendi. Sanık Fidan’ın tutukluluğu ise “sanığın üzerine atılı suçu işlediği yönünden kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve suçlamanın tutuklama nedeni var sayılan katalog suçlardan sayılması” gerekçesiyle devam edecek.

İddianameye göre cinayet tasarlanarak işlendi

Otopsi raporunda 8’i ölümcül 31 bıçak darbesi tespit edildi. İddianameye göre, Mustafa Fidan, Ecem’in evine yanında üç bıçakla gitmiş.

Cumhuriyet Savcısı Filiz Bulut iddianamede, 4 Ocak’ı 5’ine bağlayan gece Ecem’i öldüren Mustafa Fidan’ın tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme, ruhsatsız bıçak taşımak ve geceleyin konutta silahla yağma suçlarından cezalandırılmasını talep etti.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, çalışma hayatı, dava
İstihdam