06/04/2023 | Yazar: Yıldız Tar

Ecem Seçkin’i öldüren Mustafa Fidan’ın yargılaması 16 Haziran’da başlıyor. Otopsi raporunda 8’i ölümcül 31 bıçak darbesi tespit edildi. İddianameye göre, Mustafa Fidan, Ecem’in evine yanında üç bıçakla gitmiş.

Ecem Seçkin’i öldüren sanık, eve üç bıçakla gitmiş! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ecem Seçkin cinayetinde iddianame hazırlandı. Cumhuriyet Savcısı Filiz Bulut, 4 Ocak’ı 5’ine bağlayan gece Ecem’i öldüren Mustafa Fidan’ın tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla kasten öldürme, ruhsatsız bıçak taşımak ve geceleyin konutta silahla yağma suçlarından cezalandırılmasını talep etti. Davanın ilk duruşması 16 Haziran saat 14.10’da İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

2023’ün ilk günleri yine bir trans kadının öldürülmesine sahne olmuştu. İzmir Alsancak’ta yaşayan seks işçisi trans kadın Ecem Seçkin, müşterisi tarafından öldürüldü. 5 Ocak saat 2.30 sularında gerçekleşen cinayetin ardından Mustafa Fidan, şüpheli sıfatıyla tutuklandı.

Cumhuriyet Savcısı Filiz Bulut, şüphelinin savunması, tanık beyanları, kamera görüntüleri, otopsi ve olay yeri inceleme raporlarını dikkate alarak iddianame hazırladı. Seçkin’in anne, baba ve abisi dosyada şikayetçi olarak yer aldı. Seçkin’in ailesini ise aynı zamanda İzmir Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonu’nda da yer alan Av. Sena Yazıbağlı ve Av. Mahmut Şeren temsil ediyor.

Sanık, Ecem’in evine üç bıçakla gelmiş!

İddianamede yer alan tanık trans kadınlardan biri, Ecem’in kendi yanından “müşterim gelecek” diye çıktığını, ardından Ecem’in evinden bağrış sesleri duyduğunu söyledi. Bunun üzerine cama çıktığını ama bir şey göremeyince sokağa indiğini söyleyen tanık, burada Mustafa Fidan’la karşılaştı. Mustafa Fidan, tanığın “Neden bağırıyorsunuz” sorusunu geçiştirdi. Bunun üzerine aynı zamanda Ecem’in arkadaşı da olan tanık, Ecem’i aradı. Fidan’ın üzerinden telefon çalma sesi geldi. Tanığın “Ecem’in telefonu sende ne arıyor, çabuk onu bana geri ver” demesi üzerine Fidan kaçmaya başladı. Kaçarken Ecem’e ait çanta, telefon ve bir bıçak yere düştü.

Tanık, başka bir arkadaşıyla birlikte Ecem’in evine gitti. Kapı açılmayınca kapıyı girip içeri girdiler ve Ecem’in yerde yattığını gördüler. O sırada Mustafa Fidan, durdurduğu ticari taksiyle Torbalı’ya kaçmaya çalışıyordu. Polis ekipleri Fidan’ı takside gözaltına aldı.

Fidan, ifadesinde Ecem’i öldürme kastı olduğunu söylemese de, otopsi raporu her biri ayrı ayrı ölüme yol açabilecek 8 bıçak darbesi olmak üzere 31 bıçak darbesi tespit etti.

Kriminal rapor ise Fidan’ın eve üzerinde üç bıçakla girdiğini, bu bıçaklardan birini taşımak için ruhsat alınması gerektiğini ancak Fidan’ın ruhsatının olmadığını ortaya koydu.

Fidan’ın avukatı, müvekkilinin bipolar bozukluğun olduğunu ve şüphelinin akıl hastalığı hususunun dikkate alınması gerektiğini” söyledi. Bunun üzerine Fidan hastaneye sevk edildi. Sağlık Kurulu ise Fidan’ın işlediği suçlara yönelik hukuki sonuçlarını algılama ve davranışlarını yönlendirme yeteneğini engelleyecek ya da azaltacak bir akıl hastalığı bulunmadığını tespit etti.

İlk duruşma 16 Haziran’da

Savcı, 31 adet kesici delici alet yarası olması, bu yaralardan sekizinin tek tek ölüme yol açacak nitelikte olmasını dikkate alarak; Fidan’ın tasarlayarak canavarca hisle eziyet çektirerek bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak, işlenmesini kolaylaştırmak amacıyla bıçakla kasten öldürme suçunu işlediğini belirtti. Bunların yanı sıra ruhsatsız bıçak taşımak suçu ve geceleyin konutta silahla yağma suçundan da yargılanmasını talep etti.

İddianamenin kabulü üzerine dava açıldı. Davanın ilk duruşması 16 Haziran saat 14.10’da İzmir 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları, çalışma hayatı, dava
nefret