01/12/2021 | Yazar: Kaos GL

Susma Platformu’nun “Muzır Kitaplar” video serisinde Yabancı Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ece Çavuşlu, “Kalp Çarpıntısı” kitabının muzır ilan edilmesini anlatıyor.

“Edebiyatın içinde hayatın içinde olduğu gibi LGBTİ’ler de var onları dışlayan bir yayın yapmak istemiyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Susma Platformu “Muzır Kitaplar” video serisini duyurdu.

Seride Yabancı Yayınları Genel Yayın Yönetmeni Ece Çavuşlu, Alice Oseman’ın iki genç erkeğin aşkını konu alan “Kalp Çarpıntısı” kitabının muzır ilan edilmesini anlatıyor.

Çavuşlu videoda, “Kadın ve genç yetişkin edebiyatı üzerine çalışıyoruz. Genç yetişkinde çok daha kapsayıcı olmaya çalışıyoruz. LGBTİ+ kitapları çok uzun süredir basıyoruz. Edebiyatın içinde hayatın içinde olduğu gibi LGBTİ bireyler de var onları dışlayan bir yayın yapmak istemiyoruz” diyor ve süreci anlatıyor.

“Kalp Çarpıntısı” Eylül ayında muzır ilan edildi

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Alice Oseman’ın Yabancı Yayınları’ndan çıkan, iki genç erkeğin aşkını konu alan “Kalp Çarpıntısı” (Heartstopper) kitabı hakkında soruşturma başlatmıştı.

Yabancı Yayınları, Eylül ayında açıklama yayınlayarak kitabın Küçükleri Muzır Neşriyattan Koruma Kurulu tarafından “muzır” ilan edildiğini ve sadece kitabevlerinden 18 yaşın üzerindeki okurların poşetli olarak satın alabileceğini duyurdu.

Ece Çavuşlu’nun anlattığı süreci buradan izleyebilirsiniz:


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, medya, kültür sanat
İstihdam