01/08/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Edirne’de iki hafta önce kurulan Trakya LGBTQİ’den Ceren ve Gökhan, oluşumlarını kaosGL.org’a anlattı.

Edirne’de Filizlenen Yeni Bir Oluşum: Trakya LGBTQİ Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Edirne’de iki hafta önce kurulan Trakya LGBTQİ’den Ceren ve Gökhan, oluşumlarını kaosGL.org’a anlattı.
 
Yerel etkinliklerin örgütlenmeye önayak olmasının güzel bir örneği Trakya LGBTQİ. Kaos GL’nin düzenlediği Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar’da ilk olarak geçen yıl tanışan iki kişilik ‘dev kadro’, bu yıl tekrarlanan etkinlikle daha büyük bir gruba dönüştü. “Edirne küçük bir yer ve açık olmayan çok fazla kişi var. Bu insanlara bizimle olmalarını, bu şekilde bir şeyler başarabileceğimizi anlattık,” diyerek nasıl bir araya geldiklerini paylaşıyor Ceren.
 
Edirne’de Kimse Yalnız Ya da Yanlış Hissetmesin!
İstedikleri aslında çok basit: örgütlenme ve ifade özgürlükleri. “İstiyoruz ki üniversitemizde ve şehrimizde kimse kendini yalnız-yanlış hissetmesin. Edirne’de de paneller, atölyeler, film gösterimleri yapılabilsin,” diyor Gökhan.
 
“Bir araya gelip mutluluklarımızdan ya da sorunlarımızdan bahsedebilelim. Edirne’ye gelip çok fazla zorlanan LGBT’ler gördük. Biz hep beraber dimdik yürümek istiyoruz, biz olmak istiyoruz.”
 
Trakya Üniversitesi’nde Bir LGBTQİ Topluluğu Neden Olmasın?
Trakya LGBTQİ, şimdi ilk olarak üniversitede bir öğrenci topluluğu kurmaya hazırlanıyor. Bunun içinde yaz tatillerinde önümüzdeki dönemi planlıyorlar. Ceren, “biraz zor olacak; ama yapılamayacak bir şey değil,” diyor. Gökhan da Trakya Üniversitesi’nde okumaya başlayacak LGBTQİ’ler için kalacak yer, ev arkadaşı, arkadaş desteği gibi konularda yardımcı olabileceklerini söylüyor.
 
Trakya LGBTQİ henüz çok yeni bir oluşum ve desteğe ihtiyacı var. Eğer Edirne’de mücadele eden bu insanlarla tanışmak ve mücadelelerine güç katmak isterseniz Facebook sayfalarından ya da trakyalgbtqi@gmail.com adresinden irtibata geçebilirsiniz. 

Etiketler: yaşam
İstihdam