20/10/2020 | Yazar: Aslı Alpar

Ekim ayının ikinci haftasında yazılı basında LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı söylemi kaosGL.org okurları için derledik.

Ekim ayının ikinci haftasından 21 nefret haberi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Ekim ayının ikinci haftasında (08-14 Ekim) gazetelerde LGBTİ+’lara yönelik ayrımcı ve nefret söylemini kaosGL.org okurları için derledik.

Başlayalım!

9 Ekim, Yeni Akit

Muhammed Uzun: “Milletin vergileriyle ayakta duran Nilüfer Belediyesi, eşcinselleri de ihmal etmedi. Kamuoyunun tüm tepkisine rağmen eşcinsellere yönelik hizmet vermeye devam eden Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı Toplumsal Eşitlik Merkezi'ne kamu bütçesinden akıtılan paranın ise 6 milyon 911 bin lira olduğu bildirildi.”

9 Ekim, Yeni Akit

Abdurrahman Dilipak: “Görsel medyada cereyan eden birçok ahlaksızlığa gözlerini yumanlar, LGBT+'ın "Onuryürüyüşü"ndeki pankartlar karşısında seslerini çıkarmayanlar, somut birçok hakaret karşısında dilleri lâl olanlartüm Türkiye'de aşkla bana dava açmak için savcılıklara koştular...”

9 Ekim, Posta, Ordu Afiş, Ordu Olay Gazetesi, Karadeniz (Trabzon), Vizyon (Ordu), Yenigün 55 (Samsun)

“Eşcinsel sevgilisiyle kiralık katil tutup kocasını vurdurttu. Ünye ilçesinde bir kadın, birlikte yaşadığı eşcinsel kadın ile kiralık katil tutarak, kocasını vurdurttu.”

Aynı haber gazetelerde şu başlıklarla da yer aldı: “Lezbiyen çift dehşeti”, “Rezaletin böylesi”…

10 Ekim, Yeni Akit, Yeni Gündoğdu (Rize)

Abdurrahman Dilipak: “Evet, bugün İstanbul sözleşmesinde de LGBT+ normal ötesi, dezavantajlı bir topluluk olarak koruma altına alınmanın da ötesinde pozitif ayırımcılığa layık görülerek teşvik ediliyor.”

11 Ekim, Türkiye

Halime Gürbüz: “Hele de salgının bulunduğu, afetlerin dizi dizi olduğu, dejenere hayatların normalmiş gibi sunulduğu, ahlaki ve cinsel tercihleri çarpık insanların, gözümüze gözümüze sokulduğu bir de üstüne alkış tutulduğu zamanda...”

11 Ekim, Yeni Akit

Ali İhsan Karahasanoğlu: “Olacak tek şey, bir avuç eşcinsel destekçisinin, baroların yönetimini ele geçirerek, sanki hukuk öyle emrediyormuş gibi yaptıkları algı çalışmalarına karşı.. Kurulacak ikinci barolar vasıtası ile, 'Hayır, bunların söyledikleri, hukukun emri değildir. Bunların kendi ideolojik bağnaz görüşleridir. Onların eşcinsel yanlısı açıklamalarının karşısında, biz de ikinci baro olarak, bu söylemin hukuk dışı olduğunu ilan ediyoruz' denilebilmesidir.”

12 Ekim, Milli Gazete, Diriliş Postası

“Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve hükümeti, sapık LGBT ve ilaç lobilerinin baskılarına boyun eğerek, tıbbi destekli üreme ve taşıyıcı annelik yoluyla babasız çocukların dogmasına imkân verecek yasalar çıkarmakla suçladı.”

12 Ekim, Milat

Behçet Canöz: Cumhurbaşkanlığı sözcüsü kod adı Bese Hozat (Hülya Oran) İçişİeri Bakanı Cemil Bayık, Savunma Bakanı Murat Karayılan, Maliye Bakanı Mustafa Özcan Millî Eğitim Bakanı Şerif Ali Tekalan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı LGBT'li...

12 Ekim, Balkan Günlüğü (İzmir)

Rifat Sait: “Kosova ve Sırbistan'da eşcinsellik suç olmaktan çıkacak. (Maalesef Kosova'da eşcinsellik zaten uzun zamandır serbest ve legaldi. Sırbistan'da da aynısı olacak) (Ne kadar acıdır ki, Müslüman bir ülke olan Kosova'da eşcinsellik serbest, eşcinsel evlilikler normal) Anlaşma gereği eşcinselliği suç kabul eden 69 ülkeyle birlikte çalışarak eşcinselliği suç olmaktan çıkarmak için gayret gösterecekler.”

12 Ekim, Türkiye

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB), şehir genelindeki kara yollarında duvarlarda bulunan dikey bahçeleri kaldırıp yerlerine "Konuşan Duvarlar Projesi" kapsamında grafiti çalışması başlatması tepkilere sebep oldu. Kullanılan renklerin LGBT'nin simge renklerinden oluşması da dikkat çekti.”

13 Ekim, Korkusuz, Olay (Bursa)

Murat Dalkılıç: “Ve dikkat çeken bir itirafta bulundu: ‘Beni bir ara gay (eşcinsel) zannediyorlardı. Bir gün hatta izmir'deki bir üniversiteye söyleşiye gittim. Binlerce kişinin içinde biri elini kaldırdı, 'O arkadaşla aranızda ne var?' diye sordu. Başka bir erkek ünlüden bahsediyor. Güldüm. Komik yani.’”

13 Ekim, Günebakış (Trabzon)

“Halime Kökçe: Üstelik bu örgüt ekolojik-feministdemokratik-LGBT savunucusu gibi içine her şeyin doldurulduğu bir uzun sıfatlar zinciriyle tanımlıyor kendini.”

14 Ekim, Yeni Akit

“İddia edilenin aksine aile İçi şiddeti önleyemediği gibi, kadın cinayetlerinin artmasına, LGBT-İ gibi sapkın akımların semirmesine ve geleneksel aile yapısının bozulmasına yol açmıştı.”



Etiketler: medya
İstihdam