15/02/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

Hollywood oyuncusu Ellen Page, Sevgililer Günü’nde eşcinsel olduğunu açıkladı.

Ellen Page Lezbiyen Olduğunu Açıkladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Hollywood oyuncusu Ellen Page, Sevgililer Günü’nde eşcinsel olduğunu açıkladı. “Juno” filmindeki rolüyle tanınan Page, Human Rights Campaign’in LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) gençler üzerine düzenlediği konferansta açıldı.

“Bugün buradayım çünkü eşcinselim. Ve belki bir fark yaratabilirim,” diyen 26 yaşındaki oyuncu konuşması sırasında ayakta alkışlandı.

“Hepimizin üzerinde güzellik, iyi yaşam ve başarıya dair ezici standarlar var. Bu standartların beni de etkilediğini söylemek zorundayım. Kafanıza yerleştirilen, daha önce hiç sahip olmadığınız düşünceler, nasıl davranmanız, nasıl giyinmeniz ve kim olmanız gerektiğini size söylüyor. Bunları geri plana itip, kendim olmayı, kalbimi dinlemeyi deniyorum ama bu zor olabiliyor.”

“Birlikte kendi başımıza yapabileceğimizden çok daha fazlasını yapabiliriz” diyen Page, LGBTİ’lerin eğitim, aile, çalışma hayatı ve güvenlik alanında yaşadığı zorluklara dikkat çekti.

“Gizlenmekten ve Geçiştirmekten Yoruldum”
Kanadalı oyuncu, cinsel yönelimini açıklayan kişilerden çok şey öğrendiğinin altını çizerek bu hafta yaptığı açıklamayla Amerikan Futbol Ligi’ndeki ilk açık eşcinsel oyuncu olan Michael Sam’i “kahraman” olarak nitelendirdi.

Açılmasını kişisel bir ödev ve toplumsal bir sorumluluk olarak gördüğünü belirten Page, “Tam ve eşit bir biçimde, utanmadan ve taviz vermeden aşkı yaşamayı hak ediyoruz,” dedi.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam
İstihdam