07/03/2016 | Yazar: Kaos GL

Oyuncu Ellen Page, yeni bir seyahat programıyla dünyanın farklı yerlerinde LGBT olmanın ne ifade ettiğinin peşine düşüyor.

Ellen Page’den LGBT temalı ‘Gezelim Görelim’ belgeseli Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Oyuncu Ellen Page, yeni bir seyahat programıyla dünyanın farklı yerlerinde LGBT olmanın ne ifade ettiğinin peşine düşüyor.

İki yıl önce Sevgililer Günü’nde eşcinsel olduğunu açıklayan oyuncu Ellen Page, Gaycation adlı seyahat programıyla dünyanın farklı yerlerinde ayrımcılığın ve umudun izini sürüyor.

Gay + vacation = Gaycation

İngilizce “eşcinsel” ve “tatil” kelimelerinin birleşimiyle adlandırılan programda Page’ye en iyi arkadaşı Ian Daniel eşlik ediyor.

ABD’de Viceland adlı kablo ağından geçtiğimiz hafta gösterime giren programda ikili Tokyo’da LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) semtini ziyaret ediyor ve annesine kamera karşısında açılan genç bir Japon erkeğe destek veriyor.

Gaycation’un ilerleyen bölümleri Jamaika’nın ilk LGBT onur yürüyüşünü ekranlara taşımanın yanı sıra Rio de Janerio’da cinsel özgürlüğün yanıbaşında süregiden ayrımcılığa odaklanıyor.

Ellen Page Türkiye’ye gelecek mi?

Seyahat programlarını çok sevdiğini belirten Page, “LGBT toplumunun parçasıysanız, özellikle bunun o kadar da kolay olmadığı yerlere giderken bazı şeyleri göz önünde bulundurmanız gerekiyor” diyor.

İki yıl önceki Human Rights Campaign konuşmasında açılmasını kişisel bir ödev ve toplumsal bir sorumluluk olarak gördüğünü belirten Page, “tam ve eşit bir biçimde, utanmadan ve taviz vermeden aşkı yaşamayı hak ediyoruz” demişti.

Programın sonraki bölümlerinde Ellen Page’nin hangi ülkelere gideceği henüz duyurulmasa da dileriz Gaycation’un yolu Türkiye’ye de düşer.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam