24/01/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

İngiliz şarkıcı Elton John, Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’e Rus LGBT’lerle (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) görüşmesi yönünde bir öneride bulundu.

Elton John’dan Putin’e: LGBT’lerle Görüşmelisin Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
İngiliz şarkıcı Elton John, Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin’e Rus LGBT’lerle (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) görüşmesi yönünde bir öneride bulundu.
 
7 Şubat’ta başlayacak Soçi Kış Olimpiyatları, Rusya’daki “geleneksel olmayan cinsel ilişkiler propagandası” yasağı nedeniyle LGBT sporcu ve taraftarların güvenliği açısından endişe doğuruyor. Eşcinsel şarkıcı Elton John da Çarşamba günü sitesinde yayınladığı yazıda Putin’e kendi ülkelerinde eşit muamele görmeyi hak eden insanların sesini duyması için LGBT’lerle bir araya gelmeyi teklif etti.
 
Eşcinsellikle Çocuklara Yönelik Cinsel Taciz Arasında Bir Bağ Yok
Rusya’ya Aralık ayında yaptığı son ziyaretinde LGBT’lerle yaptığı görüşmelerle yeni yasanın etkilerini yerelden dinleme fırsatı bulduğunu belirten şarkıcı, “Moskova’da tanıştığım 20’li, 30’lu ve 40’lı yaşlarındaki gey ve lezbiyenler, saldırgan gruplardan eşcinselliklerini ‘tedavi etmek’ için üzerlerine işeme ve dayak tehditleri aldıklarına dair hikâyeler paylaştılar,” ifadelerinde bulundu.
 
Yasanın yanlış anlamalara yol açtığını belirten John, eşcinsellikle çocuklara yönelik cinsel taciz arasında var olmayan bir bağın kurulmaya çalışılmasının hayal kırıklığı yarattığını yazdı.
 
Putin geçen hafta verdiği bir röportajda “çocukları rahat bıraktıkları” sürece eşcinsellerin de olimpiyatlarda yeri olduğunu söylemişti. Kış oyunları öncesinde tüm dünyadan insan hakları savunucuları da 5 ve 6 Şubat’ta Rus elçilikleri önünde barışçıl gösteriler yaparak Rusya’nın propaganda yasasını protesto etmeye hazırlanıyor.   

Etiketler: yaşam
İstihdam