13/08/2013 | Yazar: Kaos GL

Aydın Öztek, Almanya’da engelli eşcinsellerin gittiği Andersr(a)um adlı barı kaosGL.org okurları için anlattı.

Engelli Eşcinseller İçin Bir Bar: Andersr(a)um Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Aydın Öztek, Almanya’da engelli eşcinsellerin gittiği Andersr(a)um adlı barı kaosGL.org okurları için anlattı.
 
Birazdan okuyacağınız yazı, sizlere para karşılığı hazırlanan, tatil beldelerini olduğundan daha iyi gösteren reklam yazılarını hatırlatabilir ama benim bu yazılardan bir kazancım yok, tek kazancım siz LGBT’leri gey dünyasında olup bitenlerden haberdar etmenin mutluluğu...
 
Almanya’da engelli eşcinsellerin gittiği bir bar var. İsmi Andersr(a)um. Ayda bir Perşembe günleri buluşulduğu için ben barın çok kalabalık olacağını düşünmüştüm. Ama açıkçası gittiğimde hayal kırıklığına uğradım. Çünkü içeride iki elin parmakları kadar kişi vardı. DJ’den bir şarkı isteyecektim, bana ellerinde sadece 5 CD olduğunu bu nedenle büyük ihtimalle ellerinde istediğim şarkının olmadığını söyledi. Ellerinde saydığı CD’leri  de bilmiyorum tabi.
 
Orada tanıştığım insanların hepsi cana yakındı. Müziğin sesi insanların konuşurken birbirini duyabileceği seviyedeydi. Bu da barın en çok hoşuma giden kısımlarından biri oldu. Ayrıca engelli eşcinseller için bu kadar güzel bir bar varken neden bu kadar az kişi gidiyor anlayamadım.
 
Ben bu bara annemle gittim. Yeni insanlarla tanışmak mutlu ediciydi.  
 
Bu bar kalabalık olmasa da özel günlerde çok kalabalık oluyormuş. Örneğin lezbiyen anneler ve ayılar günü gibi... Bunlar çok rağbet görenlermiş.  Bu bar Hannover’de olduğu için gittiğimizde hostelde kalmak zorunda kaldık. Almanya’daki hosteller kendilerini 5 yıldızlı otel sandıkları için kahvaltılar bir muhteşem oluyor. Çeşit çeşit meyve çayları ve kahveler, çeşit çeşit ekmekçiler... Tedadüf şu ki gittiğimiz gün kalabalık bir Türk kafilesi ile karşılaştık. Antalya Anadolu Lisesi’nden 75 öğrenci ve öğretmenleri gezi kapsamında Almanya’daki bu hostele gelmişlerdi. Onlarla da selamlaştık. Öğretmenleri ile sohbet ettik.
 
Kısacası benim için verimli ve heyecan verici bir Hannover gezisi oldu. Engelli eşcinseller için bu tip etkinlikler gerçekten çok anlamlı ve gerekli. Umarım bu etkinlikler yakın zamanda Türkiye’de de olur. Almanya’dan herkese selamlar! 

Etiketler: yaşam, gezi/mekan
İstihdam