01/12/2014 | Yazar: Mehmet Akın

3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘Bugün Eve Yalnız Dönmek İstiyorum’ filminin sesli betimlemeli, işaret dili, Türkçe dublaj ve altyazılı gösterimi yapılacak.

Engelliler için queer film gösterimi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında ‘Bugün Eve Yalnız Dönmek İstiyorum’ filminin sesli betimlemeli, işaret dili, Türkçe dublaj ve altyazılı gösterimi yapılacak.
 
SPoD Engelli LGBTİ Çalışma Grubu’nun öncülük ettiği çalışma ile ‘Bugün Eve Yalnız Dönmek İstiyorum’ filmi 6 Aralık’ta Sakatlar Derneği Lokali’nde gösterilecek.
 
3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle yapılan etkinlikte, filmin engelli bireyler tarafından da izlenebilmesi için Sesli Betimleme Derneği tarafından sesli betimlemesi yapıldı, işaret dili eklendi, Türkçe dublaj ve altyazı özellikleri konuldu.
 
Engelli LGBTİ’lerin sorunları için uzun süredir çalışmalarını devam ettiren SPoD Engelli LGBTİ Çalışma Grubu etkinliğin organizasyonu için ‘Kesişim Kümeleri’ başlıklı LGBTİ ve diğer kimlikleri anlatan filmleri gösteren Lambdaistanbul LGBTİ Dayanışma Derneği, queer belgesel arşivi oluşturan Queer Documentaries, sesli betimlemelerle ilgili çalışmalar yapan Sesli Betimleme Derneği ve engelli vatandaşlar üzerine çalışan Türkiye Sakatlar Derneği ile birlikte bir çalışma yürüttü.
 
Queer bir ergenlik filmi
 
2014 yılı Brezilya yapımı filmin konusu okul sıralarında geçiyor. Portekizce orijinal başlığının ‘Hoje Eu Quero Voltar Sozinho’ olduğu filmde görme engelli Leonardo, Gabriel ve Giovana arasındaki duygusal yakınlaşmalar anlatılıyor. Leonardo sınıfa yeni gelen Gabriel’e âşık olur, fakat en yakın arkadaşı Giovana da Gabriel’e gönlünü kaptırır. Ancak Leonardo ve Gabriel birbirlerine yakınlaşmaya başlarlar ve âşık olurlar.
 
Teddy ödülünü kazandı
 
1987’den bu yana her sene en iyi LGBTİ temalı filmlere verilen Teddy Ödülleri’nde bu sene ‘Bugün Eve Yalnız Dönmek İstiyorum’ en iyi film seçildi. Film, aynı zamanda 64. Uluslararası Film Festivali’nin Panorama bölümünde gösterildi ve büyük ilgiyle karşılandı.
 
Gösterim yeri: Sakatlar Derneği Lokali, Ördek Kasap Mah. Aşağıguraba Cad., No: 31/33, Kat: 4 Çapa/Fatih, İstanbul
Gösterim zamanı: 6 Aralık Cumartesi, saat 14.30
 
İlgili haber:
 

Etiketler: yaşam
İstihdam