20/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

Başbakan Erdoğan’ın yarın gerçekleşecek Hollanda ziyareti öncesinde Türkiye ve Hollanda arasında koruyucu aile krizi yaşanıyor.

Erdoğan Hollanda’da Eşcinsel Koruyucu Aile Meselesini Görüşecek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Başbakan Erdoğan’ın yarın gerçekleşecek Hollanda ziyareti öncesinde Türkiye ve Hollanda arasında koruyucu aile krizi yaşanıyor. Hollanda Gençlik Koruma Bürosu tarafından lezbiyen bir çiftin yanına verilen 9 yaşındaki Yunus adlı çocukla ilgili Türk hükümeti koruyucu ailenin “lezbiyen ve Hristiyan” olmasından ötürü tepki gösteriyor.
 
İki ülke arasındaki gerilim, iç işlere müdahale ve insan hakları tartışmalarını gündeme taşıdı. Başbakan Erdoğan, Hollanda ziyareti sırasında koruyucu aile meselesini de görüşeceğini ve “olayın abartılmış olmasından endişe ettiğini” belirtti.
 
Türk Ailesi = Heteroseksüel + Müslüman?
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, lezbiyen ve Hristiyan bir çiftin koruyucu aile olmasının “Türk ailesi için kabul edilemez” olduğunu söyledi. Bozdağ, yurtdışındaki büyükelçiliklerde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı olarak Aile Ataşelikleri kurmaya hazırlandıklarını ekledi.  
 
Hollanda Başbakan Yardımcısı Lodewijk Asscher ise Türkiye’nin olaya müdahale etme hakkının olmadığını ifade ederek koruyucu aile seçiminde din, ırk gibi ayrımların yapılmadığını vurguladı.
 
Halkların Özgürlük ve Demokrasi Partisi’nden Mark Verheijen de Türk hükümetinin homofobik yaklaşımının Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecini olumsuz etkileyeceğini belirtti.
 
Lezbiyenler de Normal İnsanlardır!
6 aylıkken kendisine iyi bakamadığı gerekçesiyle ailesinden alınan Yunus’u lezbiyen annelerinden ayırma talebi geçtiğimiz Ocak ayında Lahey Yüksek Mahkemesi’nce reddedildi. Son günlerde artan politik baskı ve Türkiye medyasında çıkan homofobik haberlerden ötürü Yunus ve lezbiyen anneleri gizli bir adrese nakledildi. Lahey Gençlik Dairesi, “Yunus’a karşı çok iyi davranan bu çift sürekli eleştiriliyor,” açıklamasında bulundu ve Başbakan Erdoğan’ın Hollanda ziyaretinden duydukları endişeyi dile getirdi.   
 
Başbakan Erdoğan’ın Hollanda ziyareti sırasında homofobi karşıtları da “lezbiyenler de normal insanlardır”, “eşcinseller de normal insanlardır” yazılı flama ve tişörtlerle Türk hükümetini protesto etmeye hazırlanıyorlar.    

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret