27/04/2020 | Yazar: Kaos GL

28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Covid-19 pandemisine karşı alınan önlemler nedeniyle online gerçekleşecek.

“Erişilebilir, katılımcı, güvenli ve gullümlü bir İstanbul Onur Haftası” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bu sene 28.si düzenlenecek İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası pandemi sürecine dair bir açıklama yayımladı. “Pandemi Süreci ve 28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası” başlıklı açıklama, Covid-19 pandemisi nedeniyle bu sene İstanbul Onur Haftası’nın online şekilde gerçekleşeceğini duyuruyor.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Bu sene 28. kez düzenlemeye hazırlandığımız İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın hangi şekilde gerçekleşeceği ve hatta gerçekleşip gerçekleşmeyeceği birçok kişi için merak konusu.

“İçinden geçtiğimiz ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 sürecinde, biz de İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi olarak 10 Aralık’tan beri sürdürdüğümüz toplantıları online platformlara taşıdık. Bir süredir online olarak gerçekleşen toplantılarda elbette temel gündemimiz “Bu sene İstanbul Onur Haftası ne olacak?” oldu. Toplantılarda konuştuklarımızı sizlere de aktarmak istedik.

“Önümüzdeki süreci herkes gibi biz de öngöremiyoruz. Bir şekilde evde kalmaya çalıştığımız bu günlerin ne zaman biteceği, bitse de ne zaman güvende hissedebileceğimiz kimse tarafından kestirilemiyor. Elbette umudumuz 28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’nın gerçekleşeceği 22-28 Haziran tarihine kalmadan salgının kontrol altına alınması yönünde olsa da bu ihtimal çok gerçekçi gözükmüyor.

“28. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası Komitesi olarak, bu sene İstanbul Onur Haftası’nı online şekilde organize etmeye karar verdik. İnternetin getirdiği avantajları ve dezavantajları bir arada değerlendirerek, geçmiş yıllarda olduğu gibi sesimizi en iyi şekilde duyurmak için çalışmalarımıza başladık.

“Önümüzdeki süreci etkinlikleri belirlemeye ve online ve dijital güvenlik üzerine çalışmaya ayırdık. Erişilebilir, katılımcı, güvenli ve gullümlü bir İstanbul Onur Haftası için atacağımız adımları sizlerle de sırası geldikçe paylaşacağız.

“Ancak, her ne kadar online yöntemler üzerine çalışmaya başlasak da içimizde bir parça hala yüz yüze gelebileceğimiz ihtimaliyle kıpır kıpır. Bu süreç elbette hep birlikte izleyeceğimiz ve öğreneceğimiz bir süreç olacak. Olur da 22-28 Haziran tarihleri sokaklara çıkabildiğimiz, partiler yapabildiğimiz, salonları doldurabildiğimiz zamanlar olursa, bunları yapabilmek için de elimizden geldiğince hazırlıklı olacağız.

“22-28 Haziran 2020 tarihlerinde imkanlar el verirse sokak kızı vermezse de klavye lubunyası olacağız. Biz, her duruma hazır olmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

“Bir yerlerde bir şekilde görüşmek dileğiyle!”


Etiketler: yaşam
nefret