02/05/2010 | Yazar: Nevin Öztop

luBUnya - Boğaziçi Üniversitesi LGBTT Topluluğu'nun ev sahipliğini yaptığı, Halperin’in Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu’ndaki konferansı 7 Mayıs Cuma

luBUnya - Boğaziçi Üniversitesi LGBTT Topluluğu'nun ev sahipliğini yaptığı, Halperin’in Boğaziçi Üniversitesi Demir Demirgil Salonu’ndaki konferansı 7 Mayıs Cuma günü saat 16:00'da başlıyor.

“Aziz Foucault”, “Eşcinselliğin Yüzyılı ve Yunan Aşkı Üzerine Başka Makaleler”, “Eşcinsellik Tarihini Yazmanın Yolları”, “Cinsellikten Önce” ve “Geyler Ne İster?” kitaplarının yazarı Prof. Dr. David Halperin, 5. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında 7 Mayıs’ta İstanbul Boğaziçi Üniversitesi’ne geliyor.   

Queer Teori’nin kralı, Eleştirel Teori’nin yumağı ve Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları’nın sihirli değneği olan David Halperin, son kitabı “Nasıl Eşcinsel Olunur?” ile okurları ve öğretim görevlisi olduğu Michigan Üniversitesi’ne çocuklarını gönderen ebeveynler arasında bir tartışmayı kızıştırmışa benziyor. Ebeveynler, endişe içinde olana bitene müdahale etmek isterken, Halperin’in derslerine kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler, sayısı artık tutulamaz tutulamayan listelerde sıralarını bekliyor.
 
luBUnya - Boğaziçi Üniversitesi LGBTT Topluluğu’nun ev sahipliğini yaptığı, Halperin’in Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsünde bulunan Demir Demirgil Salonu’nda sunacağı konferansın göze çarpan başlıkları şöyle:
Cinsel pratik olarak erkek eşcinselliğin ve kültürel pratik olarak erkek eşcinselliğin aralarındaki bağ nedir? Geylerin kültürel nesne-seçimlerini tam olarak ne açıklar? Geylerin cinsel tercihlerini değil de kültürel seçimlerini çalışarak, eşcinsel erkek öznelliğine dair ne bulabiliriz? Spesifik kültürel formların, cinsel anlamları nedir? Ve son olarak, Nasıl Eşcinsel Olunur?


Etiketler: yaşam
İstihdam