10/01/2012 | Yazar: Kaos GL

‘Sosyalist EBT Hareketi 1 No’lu Açıklama’ başlığı ile duyurulan bildiride, ‘Bülent Ersoy tüm yaşam pratikleriyle çürümüş burjuva kültürünün bir öznesi olduğunu göstermiştir’ denildi.

Ersoy-Gezmiş Konusunda Sosyalist EBT de Görüşlerini Açıkladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sosyalist EBT, Bülent Ersoy’un Deniz Gezmiş’i tanıdığına dair sözleri ve ardından gelişen tepkilere ilişkin görüşlerini kamuoyuyla paylaştı. 

“Sosyalist EBT Hareketi 1 No’lu Açıklama” başlığı ile duyurulan bildiride, “Bülent Ersoy tüm yaşam pratikleriyle çürümüş burjuva kültürünün bir öznesi olduğunu göstermiştir” denildi.
 
Ersoy’un sözlerine ilişkin tepkilerinin ardından Avukat Nuhoğlu’nu eleştiren LGBT örgütlerinin yaklaşımlarını, “sosyalistleri homofobiklikle yeniden zan altında tutmuşlardır” iddiasıyla değerlendiren Sosyalist EBT’nin “Bülent Ersoy, Deniz Gezmiş ve Gelişen Tepkiler Konulu”, 8 Ocak tarihli, “1 No’lu Açıklama”sı şöyle:
“Bülent Ersoy tüm yaşam pratikleriyle çürümüş burjuva kültürünün bir öznesi olduğunu göstermiştir”
 
68 Devrimci Hareketinin önderlerinden Deniz Gezmiş, bugünlerde şarkıcı Bülent Ersoy’un sözleriyle gündeme geldi. Ersoy, verdiği bir mülakatta Gezmiş için “yakın arkadaşımdı, bana gazoz ısmarlar, ben de ona şarkılar söylerdim, idamının ardından çok ağladım” diyor. Bu sözlerin sahibi ünlü bir trans kadın olunca magazin medyası fırsatı kaçırmadı. Konuya ilişkin beyanları alınan Gezmiş’in avukatı Bozkurt Nuhoğlu ile kardeşi Bora Gezmiş, Ersoy’un Gezmiş’in arkadaşı olduğuna ilişkin sözlerini yalanladılar.
Bizler Bülent Ersoy’un sözlerinin gerçeği yansıtıp yansıtmadığı ile ilgilenmiyoruz. Ersoy’un sözleri ve o sözlerin ardından gelişen tepkilerin evrildiği nokta, görüşlerimizi üç başlık altında kamuoyuyla paylaşma ihtiyacını doğurmuştur.
 
a-) Bülent Ersoy tüm yaşam pratikleriyle çürümüş burjuva kültürünün bir öznesi olduğunu göstermiştir. Deniz Gezmiş’i överken Adnan Menderes, Turgut Özal ve Tayyip Erdoğan’a güzellemeler düzen de Bülent Ersoy’dur. Sözde sanatını icra ettiği toplum nüfusunun önemli bir bölümü ekmek kavgası derdindeyken, asgari ücrete talim ederken, yetersiz beslenme kaynaklı hastalıklardan ölen bebekler varken Ersoy, süt banyosu yapmayı, altınlarını, takılarını, mücevherlerini, yatlarını ve katlarını anlatmayı maharet sayan bir gösteriş kültürüne sahip olduğunu defalarca teyit etmiştir. Bülent Ersoy, 12 Eylül’de cinsel kimliğinden ötürü sahneye çıkması yasaklanmış bir darbe mağduruyken komutanlara teşekkürlerini esirgemeyen ve hatta malvarlığının yarısını Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağışlamaktan imtina etmeyen de yine Bülent Ersoy’dur. Kısacası Bülent Ersoy, gerici burjuva dünyasına ait biridir ve böyle birinin örnek devrimci önderlerden biri olan Gezmiş hakkındaki sözleri tarafımızca kaydadeğer bulunmaz.
 
“Bozkurt Nuhoğlu ile Bora Gezmiş’in trans oluşu dışlayıcı ifadeleri kendi küçük burjuva gericiliklerinin bir tezahürüdür”
 
b-) Bülent Ersoy’un sözlerinin ardından Gezmiş’in avukatı Bozkurt Nuhoğlu ile kardeşi Bora Gezmiş tepkilerini Bülent Ersoy’un trans kimliğine odaklanarak sergilemiş ve meselenin magazinelleşmesine katkı sağlamıştırlar. Bozkurt Nuhoğlu ile kardeşi Bora Gezmiş’in trans oluşu dışlayıcı ifadeleri kendi küçük burjuva gericiliklerinin bir tezahürüdür. Bu kişiler sol kimliği altında, toplumun en gerici değerlerini dillendirerek EBT nefret söylemine katkı sağlamaktadırlar. Nefret söylemine karşı Sosyalist EBT Hareketi, heteroseksizmi mücadele edilmesi gereken temel bir hedef olarak görür ve onu yeniden üreten her türden burjuva ve küçük burjuva gericilikle mücadele etmeye çağırmaktadır.
 
“EBT sivil toplum kuruluşlarının sözcüleri sosyalistleri homofobiklikle yeniden zan altında tutmuşlardır!”
 
c-) Nuhoğlu ve kardeş Gezmiş’in Ersoy’un sözlerine ilişkin tepkilerinin ardından EBT sivil toplum kuruluşlarının sözcüleri sosyalistleri homofobiklikle yeniden zan altında tutmuşlardır. Söz konusu her iki kişinin yaşamları boyunca CHP’de küçük burjuva siyaset üretmeleri EBT STK’larını bu peşin hükümden ve çarpıtmadan alıkoymamıştır. Sosyalist EBT Hareketi olarak, sosyalistlerin bu türden ithamlar altında itibarsızlaştırılmasına izin vermeyeceğimizi deklare ederek heteroseksizmle mücadelenin daha köklü radikal ve devrimci bir dönüşümün parçası olarak tasarlanılması gerektiğini vurguluyoruz. Bu çerçevede tüm antiheteroseksistleri bu devrimci dönüşümün kuramsal ve eylemsel bir parçası olmaya davet ediyoruz.” 


Etiketler: yaşam
İstihdam