22/08/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Florida’da 42 binin üzerinde öğrenciye eğitim veren bir okul bölgesi “Eşcinsel Deme” yasasını uygulamaya geçiriyor: Öğrenci okul personeline açılırsa ailesine ifşa edilecek!

“Eşcinsel Deme” yasaklamakla kalmıyor, aileye ifşa ediyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Florida’da “Eşcinsel Deme” yasası Temmuz ayında ABD’nin Florida eyaletinde yürürlüğe girdi. Yasa, devlet okulu öğretmenlerinin “cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği hakkında sınıf tartışmalarına” katılmasını yasaklıyor ve öğrencilerin zamir seçimlerini tanımayor.

Yasanın bir sonucu olarak, Florida’da 42 binden fazla öğrenciyi ve 62 okulu kapsayan Sarasota Okul Bölgesi, personelin LGBTQ+ öğrencileri ailelerine ifşa etmeyi gerektiren yeni kuralları kabul etti.

Yeni yönergelerle birlikte bir öğrenci, okul personeline LGBTQ+ olduğunu söyler veya atanmış isimden farklı bir isim ve zamir kullanmak isterse; okulun ebeveynleri ve velileri “derhal bilgilendirmesi” gerekecek. Yönergeye göre okul personeli, öğrencinin kullanılmasını istediği ismi ve zamirleri kullanamayacak.

Sarasota’daki Booker Lisesi’nde tarih öğretmeni olan Gail Foreman, trans öğrencileri için yeni politikalar konusunda endişeli olduğunu söyledi: “Onlara, ‘Tercih ettiğiniz ismi kullanmak istiyorsanız, rehberliği aramalıyım, onlar da sizin anne ve babanıza ulaşacaklar ve sonra anne ve babanız rehberlikle görüşecek’ demem gerekecek. Her gece eve geldiğimde öğrencilerimden birinin zarar görmesine sebep olabileceğimi düşünmek istemiyorum.”

Yeni kuralları aşmak için öğrencilerin soyadlarını kullanacağını söyleyen Foreman, önceden kendisini güvende hisseden öğrencilerin artık kabul etmeyen ebeveynlerden potansiyel fiziksel veya duygusal istismar tehlikesiyle karşı karşıya olduklarına da dikkat çekti.


Etiketler: dünyadan
İstihdam