20/01/2014 | Yazar: Kaos GL

Küba polisi, Rusya’da faaliyet gösteren LGBT karşıtı neo-Nazi çetesinin liderini Cuma günü gözaltına aldı.

Eşcinsel Düşmanı Çete Lideri Küba’da Gözaltına Alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Küba polisi, Rusya’da faaliyet gösteren LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) karşıtı neo-Nazi çetesinin liderini Cuma günü gözaltına aldı. Maxim Sergeyevich Martsinkevich’in kaldığı Central Havana Oteli’ne baskın yapan emniyet güçleri, çete liderini yakalamayı başardı.
 
Rus yetkililer, “Occupy Pedophilia” isimli çetenin LGBT’lere yönelik saldırıları üzerine Martsinkevich hakkında soruşturma başlatmışlardı. Martsinkevich liderliğindeki çete eşcinselliği “sübyancılık” olarak gösteriyor ve sosyal medyada eşcinselleri “avladıklarını” gösteren videolar paylaşarak Rus toplumunu bu “sapkınlıktan” arındıracaklarının propagandasını yapıyor.
 
Çete bugüne kadar tuzağa düşürerek kaçırdıkları eşcinsellere yaptıkları işkenceleri gösteren pek çok videoyu Vkontakte ve Youtube gibi sosyal medya sitelerine yükledi.
 
“Tesak” yani “satır” lakaplı Martsinkevich 13 Aralık 2013 günü tutuklanmış, Kuntsevskaya bölgesel mahkemesi tarafından hakkında 3 ile 5 sene arasında değişen bir ceza istenmişti.
 
Yargılanmamak için Rusya’dan kaçan Martsinkevich, yerinin tespit edilmesi üzerine Küba’da tutuklandı ve Rusya’ya iadesi için gerekli işlemler başlatıldı.
 
Kaynak: lgbtqnation.com
Çeviren: Deniz Dolun (Gökkuşağının Kızılı) 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam