05/08/2022 | Yazar: Gözde Demirbilek

Singapur’da erkekler arası cinsel ilişkiyi suç sayan düzenleme gözden geçiriliyor. Hükümet evlilik eşitliğinin önüne geçmek için düzenlemede evliliğe ilişkin mevcut yasal konumu koruyacağını söylüyor.

Eşcinsel ilişkiyi suç sayan düzenleme Singapur’da gözden geçiriliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Singapur’da erkekler arası cinsel ilişkiyi suç sayan yasa gözden geçiriliyor.

Ceza Kanunun 1938’de sömürge yönetimi altındayken uygulamaya konan 377A Bölümü, erkekler arasında cinsel ilişkiyi yasaklıyor ve yasayı çiğneyenler iki yıla kadar hapis cezasıyla yargılanıyordu. Yasa on yılı aşkın bir süredir aktif olarak uygulanmıyor.

Ülkenin Hukuk ve İçişleri Bakanı K. Shanmugam, bir video kliple hükümetin düzenlemeyi gözden geçirdiğini duyurdu. Ancak Bakanın belirttiğine göre hükümet aynı zamanda evlilik eşitliğinin önüne geçmek için “evliliğe ilişkin mevcut yasal konumun mahkemelerde sorgulanmasını nasıl önleyebileceği” üzerine çalışıyor.

Bloomberg'e göre, hukuk ve içişleri bakanı K Shanmugam 30 Temmuz Cumartesi günü yaptığı açıklamada, hükümetin eski düzenlemeyi gözden geçirdiğini, ancak aynı zamanda “evlilik konusundaki mevcut yasal pozisyonu mahkemelerde itiraz edilmekten nasıl koruyabileceğini” de düşündüğünü söyledi.

Singapur Katolik Kilisesi ise yaptığı açıklamada, LGBTQ topluluğunun onuruna saygı duyduğunu, ancak evlilik konusundaki tutumunu konusunda hükümetin yanında yer aldığını duyurdu. Singapur Roma Katolik Başpiskoposluğu web sitesinde yayınlanan bir bildiride “Evliliğin verimli olması evliliğin üremeye açık olmasını gerektiriyor” ifadesi yer aldı. 


Etiketler: dünyadan
İstihdam