05/10/2015 | Yazar: Kaos GL

Katoliklerin ruhani merkezi Vatikan, Monsenyör Rahip Krysztof Ctaramsa’nın eşcinsel olduğunu açıklaması üzerine görevine son verdi.

Eşcinsel rahip Vatikan’daki görevinden alındı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Katoliklerin ruhani merkezi Vatikan, Monsenyör Rahip Krysztof Ctaramsa'nın eşcinsel olduğunu açıklaması üzerine görevine son verdi.

Vatikan’da üst düzey din adamlarına verilen "Monsenyör" unvanına sahip 43 yaşındaki Polonyalı rahip Krzysztof Charamsa, eşcinsel olduğunu açıkladı. Verdiği röportajda eşcinsel olduğunu ve bir sevgilisi olduğunu açıklayan Monsenyör Charamsa, "Kilise ve cemaatimin benim kim olduğumu bilmesini istiyorum: Kimliğinden mutlu ve gururlu eşcinsel bir rahibim" dedi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Vatikan Sözcüsü, Charomsa'nın Vatikan'daki görevlerine son verildiğini söyledi.

“Çağ dışı yaklaşıma meydan okuyorum”

Açıklamayı "çok ciddi ve sorumsuzca' olarak niteleyen Vatikan, rahibi yönetimdeki ve ilahiyat fakültelerindeki görevlerinden aldı. Rahip, Vatikan'da kilise doktrinini savunmakla yükümlü bir konseyde görev yapıyordu. Polonya doğumlu 43 yaşındaki rahip, Katolik Kilisesinin eşcinselliğe yönelik "çağ dışı" yaklaşımına meydan okumak için kimliğini açıkladığını söyledi. İlişkisinin olduğunu ve kimliğiyle gurur duyduğunu belirten Charamsa, "Bu itirafı tüm eşcinsel rahip arkadaşlarıma adıyorum. Birçoğunun bugün benim yaptığımı yapacak cesareti gösteremeyeceğini bilsem de onlara mutluluk diliyorum" dedi.

Papa: “Heteroseksüel aile Tanrı’nın hayalidir”

Eşcinsel rahibin katılımıyla aile, evlilik ve eşcinsellere yönelik konuların tartışılacağı Rahipler Meclisi'nin açılış ayininde konuşan Papa, “Bir erkek ve bir kadın arasındaki sevgi birliğini görmek, karşılıklı ver verimle paylaşılan yolculuk Tanrı’nın hayalidir" dedi. "Kilisenin kapılarının kapalı olması kendisine ve misyonuna ihanettir. Bu da onu bir köprü yapmaktansa bariyere dönüştürür" açıklamasını da yapan Papa daha önce; “Ben kimim ki eşcinselleri yargılayayım?” açıklamasında bulunmuştu.


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam