11/02/2008 | Yazar: Kaos GL

Roma'da toplanan yaklaşık 5 bin eşcinsel, Vatikan'ın kendilerine yönelik uyguladığı politikayı protesto edip "laiklik, demokrasi ve özgürlük" istedi.

Eşcinseller laiklik için yürüdü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı Roma'da toplanan yaklaşık 5 bin eşcinsel, Vatikan'ın kendilerine yönelik uyguladığı politikayı protesto edip "laiklik, demokrasi ve özgürlük" istedi. Eşcinseller Vatikan'da kendileri gibi bir lider istiyor.

İtalya'nın başkenti Roma'nın merkezinde toplanan yaklaşık 5 bin eşcinsel, Vatikan'ın kendilerine yönelik uyguladığı politikayı protesto etti.



Çok sayıda güvenlik görevlisinin yoğun önlemleri aldığı protesto yürüyüşü sırasında "laiklik, demokrasi, özgürlük" vurgusu yapıldı. Protestocular ayrıca "insanlık faşizme karşı" sloganları attı.






"NO VAT" adı verilen gösteri sırasında Vatikan'ın eşcinsellere karşı uyguladığı politika sert bir dille eleştirildi. Gösteride, eşcinsel evliliğine karşı çıkan Vatikan ve Papa'yı eleştiren, "Vatikan'a hayır, laikliğe evet", "Dünya Vatikan'ın etrafında mı dönecek?" ve "Papa'nın yerine bir eşcinsel gelsin" pankartları taşındı.




Yaklaşık 3 saat süren eylem, olaysız şekilde tamamlandı. Eşcinsel dernekleri yetkilileri, protestolarına devam edeceklerini ifade ettiler.



Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam