09/08/2009 | Yazar: Kaos GL

Türkiye´de eşcinsel hakem haberi haftalarca konuşuldu...

Eşcinsellere tam destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiye´de eşcinsel hakem haberi haftalarca konuşuldu... Fenerbahçe´nin eski futbolcusu Hooijdonk ise ülkesindeki LGBT onur yürüyüşüne katılarak tavrını ortaya koydu.
 
Bir dönem Fenerbahçe’de de futbol oynayan ve taraftarların sevgilisi haline gelen Pierre van Hooijdonk, ülkesinin önemli kentlerinden biri olan Amsterdam’daki LGBT onur yürüyüşüne katıldı. Geçtiğimiz hafta gerçekleşen organizasyonla ilgili konuşan 39 yaşındaki eski futbolcu, şu ana kadar ne futbolcu ne de sosyal hayatında hiç gey arkadaşı olmadığını, ancak insanların cinsel kimliklerine saygı gösterilmesine destek olmak için bu organizasyonda yer aldığını ifade etti. Yürüyüşte oldukça eğlenen Hooijdonk’un bu davranışından, ülke basınında övgüyle bahsedildi.
 
Guardiola da tartışıldı

Ancak Hollanda’da hal böyleyken, ülkemizde durum çok daha farklı. Barcelona’nın hocası Guardiola’nın gey olup-olmadığı bile, ülkemizde uzun süre tartışılmıştı. Hatta, Trabzon bölgesi hakemlerinden 33 yaşındaki Halil İbrahim Dinçdağ, gey olduğunu açıklayınca, Türkiye’de yer yerinden oynamıştı. Hakemliği elinden alınan Dinçdağ, kendisine görev verilmeği için daha önce yaptığı açıklamada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne giderek, Türkiye Futbol Federasyonu’na dava açacağını söylemişti.
 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam